Otkriveno zbog čega je Tramp smenio direktora komunikacija posle samo 10 dana

Informacija o smeni Skaramučija usledila je samo nekoliko sati nakon što je Tramp imenovao penzionisanog generala Džona Kelija za novog šefa osoblja

  • 0

Američki predsednik Donald Tramp osećao je da je Entoni Skaramuči, kojeg je otpustio sa mesta direktora za komunikacije Bele kuće, imao "neprimerene komentare" u intervjuu za magazin Njujorker, saopštila je Bela kuća.

Nova seča knezova u Beloj kući: Tramp smenio Skaramučija nakon samo 10 dana

Rojters podseća da je Skaramuči, koji je na funkciju direktora za komunikacije postavljen pre samo desetak dana, verbalno napao tadašnjeg šefa osoblja Bele kuće Rajnsa Pribusa i Trampovog vodećeg stratega Stiva Benona na vulgaran način, u telefonskom razgovoru sa novinarom Njujorkera prošle nedelje.

- Predsednik je svakako osećao da su komentari Entonija neprikladni za osobu na toj poziciji i nije želeo da optereti (novog šefa osoblja Bele kuće) generala (Džona) Kelija - rekla je na brifingu portparolka Bele kuće Sara Sanders.

Kako je ranije objavio Bi-Bi-Si, Skaramuči je u razgovoru sa novinarom "Njujorkera" oštro govorio o "paranoičnom šizofreničaru" Pribusu.

Foto: Tanjug/

Njujork tajms je prethodno javio, pozivajući se na tri neimenovane osobe iz Bele kuće, da je Tramp odlučio da sa mesta direktora za komunikacije Bele kuće smeni Skaramučija, koji je na tu fukciju postavljen pre samo desetak dana, 21. jula.

Kako se navodi, informacija o smeni Skaramučija usledila je samo nekoliko sati nakon što je Tramp imenovao penzionisanog generala Džona Kelija za novog šefa osoblja, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP

Bela kuća potvrdila je sinoć da Entoni Skaramuči napušta mesto direktora za komunikacije, samo desetak dana pošto je postavljen na tu funkciju.

Entoni Skaramuči napušta mesto direktora za komunikacije kako bi novom šefu osoblja predsednika SAD Donalda Trampa Džonu Keliju dao "odrešene ruke", saopštio je portparol Bele kuće.

U saopštenju se navodi da je Skaramuči osećao da je tako najbolje i da želi da pruži Keliju mogućnost da formira svoj sopstveni tim, preneo je AP.

Foto: Tanjug/

Američka agencija primećuje da je Šon Spajser, koji je podneo ostavku na mesto portparola Bele kuće u vreme dolaska Skaramučija na mesto direktora komunikacija, upotrebio istu formulaciju "odrešene ruke" kako bi objasnio razlog za svoj odlazak.

Spajser je danas boravio u Beloj kući navodeći da pomaže tokom "tranzicije komunikacija".

Foto: Tanjug/

I portal Politiko.com objavio je da je došlo do smene i to na zahtev Kelija, a kao izvor naveo je dva člana osoblja Bele kuće.

Kako se navodi, još nije poznato da li će Skaramuči obavljati neku drugu funkciju.

- Keli ovde već menja - rekao je jedan od izvora portala.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA