Dragi Marko, nedostaješ na Jadranu, dođi i zaplovi sa nama, tvojom policijom: Genijalna ideja Evropola, poslao "razglednice" najtraženijim beguncima (FOTO) (VIDEO)

Prema pisanju Evropola, letnje destinacije i turistička mesta su popularna mesta za kriminalce koji pokušavaju da pobegnu policiji

  • 0

Evropska policija ovog leta odlučila je da sprovede prilično zanimljivu akciju u pokušaju da pronađe najtraženije kriminalce na starom kontinentu. Naime, oni su napravili razglednice beguncima u kojima ih na duhovit način pozivaju da se vrate u zemlje u kojima su traženi.

Kriminal se širi Evropom: Više od 5.000 grupa pod istragom, ove mafije su najopasnije, među njima i albanski bosovi!

Naravno, u razglednicama nigde ne stoji da će ih uhapsiti čim se kriminalci vrate u zemlju.

- Dragi Marko, nedostaješ vodama jadranskog mora. Dođi i zaplovi sa nama na putu koji nikada nećeš zaboraviti. Srdačno, policija - glasi razglednica namenjena hrvatskom beguncu Marku Antunoviću koji je učestvovao u organizaciji ubistva Vjeke Sliškoa.

Printskrin: europol.europa.eu

Prema pisanju Evropola, letnje destinacije i turistička mesta su popularna mesta za kriminalce koji pokušavaju da pobegnu policiji.

- Možda su izabrali istu destinaciju kao i vi. Zbog toga je svaka vaša informacija nama od velikog značaja kako bismo uhvatili najtraženije evropske begunce. Policija širom Evrope moli za vašu pomoć u pokušaju da otkrijemo njihove lokacije, kako bismo mogli da ih privedemo pravdi gde će odgovarati za svoje zločine - ističu u Evropolu.

Printskrin: Youtube/EUROPOLtube

Lista kriminalaca kojima su poslate "razglednice sa letovanja" napravljena je od najtraženijih zločinaca koji su zakone prekršili u 21 zemlji EU. Veruje se da se kriju u stranim zemljama, a ne u onima u kojima su počinili zločin.

- Dragi Arture, belgijski pomfrit je najbolji i znamo da ti nedostaje. Vrati se da uživaš u njemu, imamo lepo iznenađenje za tebe - piše u razglednici belgijske policije. Razglednica je upotpunjena likom manekena Pisa, porcijom pomfrita i čašom piva, a adresirana je na Artura Navrockog koji je osuđen zbog trgovine drogom.

Printskrin: eumostwanted.eu

- Dragi Faruk. Sigurno znaš da je život najbolji u slatkoj Francuskoj. Nadamo se da ćeš se vratiti uskoro - piše na razglednici francuske policije uz sliku Ajfelove kule i pozdrav na francuskom: "Nedostaješ nam". Faruk Hači je osuđen 2009. godine u odsustvu na 20 godina zatvora zbog nekoliko oružanih pljački.

Među najtraženijim beguncima u Evropi nalazi se i Srbin Milovanović Ivan, član bande "Pink Panter", ali on nije dobio razglednicu.

Printskrin: eumostwanted.eu

Neke od razglednica adresiranih na imena najtraženijih kriminalaca Evrope možete pogledati u nastavku, a detaljnu listu pronađite OVDE.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA