Severna Koreja nastavlja da preti Americi: Nuklearnim oružjem ćemo vam očitati "ozbiljnu lekciju"

U transkriptu saopštenja severnokorejskog ministra spoljnih poslova Ri Jong-hoa, koje je dostavljeno medijima u Manili gde je održan regionalni forum Asocijacije zemalja Jugoistočne Azije (ASEAN), Pjongjang je nove sankcije UN nazvao "izmišljenim" i najavio "snažne protivmere" i pravne akcije

  • 4

Severna Koreja saopštila je danas da je spremna da Sjedinjenim Američkim Državama očita "ozbiljnu lekciju" svojim strateškim nuklearnim snagama ako Vašington preduzme vojnu akciju protiv Pjongjanga, i istovremeno poručila da svoj nuklearni i raketni program neće staviti na pregovarački sto.

Savet bezbednosti UN uveo nove sankcije Severnoj Koreji: Žestok udarac režimu Kim Džong Una!

U transkriptu saopštenja severnokorejskog ministra spoljnih poslova Ri Jong-hoa, koje je dostavljeno medijima u Manili gde je održan regionalni forum Asocijacije zemalja Jugoistočne Azije (ASEAN), Pjongjang je nove sankcije UN nazvao "izmišljenim" i najavio "snažne protivmere" i pravne akcije, prenosi Rojters.

Kako se navodi u saopštenju Severne Koreje, rezolucija UN je pokazala da je svetska organizacija zloupotrebila svoj autoritet.

Takođe se navodi da su severnokorejske probe interkontinentalnih balističkih raketa u julu pokazale da je cela teritorija SAD bila u njihovom dometu, i ističe se da su te rakete legitimna sredstava samoodbrane.

Za sada je nejasno da li je to saopštenje pročitano na današnjem regionalnom forumu ASEAN-a, napominje britanska agencija.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    7. avgust 2017 | 17:05

    KIME !!! Neka te BOG čuva i bude u pomoći !!!

  • Semenike

    7. avgust 2017 | 23:22

    ma nekada ce i njima doci kraj onibi celim svetom da vladaju pa neide mlogose rasiriri samo tako samo tako to kim zeli da ameriku na pola podeli.

  • Brale

    8. avgust 2017 | 06:20

    Sto ne napadnu Kima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA