Dete hodalo boso po plaži: Umalo ostalo bez palca (FOTO)

Nekoliko dana kasnije majka je videla da Arija hramlje pri hodu i tek tada je primetila da je ćerkin palac otečen, crven i zagnojen

  • 13

Ejmi Li Kavano (26) iz Škotske odvela je svoju ćerku Ariju Mek Kart jednog dana na plažu. Dan kao i svaki drugi, pa je i mama mislila da su svi došli kući srećni i zdravi. Ali kada je Ejmi okupala svoju 18-mesečnu devojčicu, shvatila je da nešto ne valja.

PIJE KRAVLJI URIN SVAKOG DANA I KUPA SE U NJEMU: Godinama nije bio bolestan, a život mu se promenio totalno (FOTO) (VIDEO)

- Kad sam je uzela u naručje osetila sam da je vrela, da gori od temperature, iako sam je tek okupala - rekla je Ejmi Li Kavano:

- Usne su počele da joj plave, bila je kenjkava i počela je da plače. Imala je groznicu i bila je letargična. Mislila sam da je obična prehlada.

Nekoliko dana kasnije majka je videla da Arija hramlje pri hodu i tek tada je primetila da je ćerkin palac otečen, crven i zagnojen. Odvela ju je kod lekara koji joj je dao antibiotike i rekao joj da povuče liniju oko palca da bi pratila da li se infekcija širi.

Ubrzo je bakterija nastavila da napreduje niz palac, pa su lekari počeli da pominju i amputaciju.

Foto: Profimedia/Caters News

- Nikada to nisu pred nama rekli, ali čitali smo između redova i shvatili da je mogla da izgubi prst - priča majka. - Lekar koji je vodio njen slučaj prisetio se boravka na plaži. Rekao je da je bilo šta moglo da bude u pesku, neka hemikalija ili pseći urin koji je dospeo u organizam kroz neku malu ranu.

Da bi sprečili infekciju da se širi, lekari su devojčici ogulili kožu s palca.

Ova mama sad, poučena ovim iskustvom, upozorava sve roditelje da paze gde im deca hodaju bosonoga.

Foto: Profimedia/Caters News

- Osećala sam da je to moja krivica i da je trebalo da imaju obuću na nogama. Na plaži smo bili stotinama puta i čim stignemo, izuvamo se. Pa i po travi idu bosi. Nisam ni slutila da nešto slično može da se desi. Ljudi koji šetaju sa psima po plaži verovatno ne shvataju šta urin njihovog psa može da napravi.

Doktori su devojčici prepisali razne antibiotike zbog brige da ne dođe do septikemije. A mada njena mama kaže da se ona oseća mnogo bolje, Arija i dalje ne može da se oslanja na inficirani palac i odbija da nosi obuću na tom stopalu.

(Telegraf.rs / Izvor: ladbible.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    10. avgust 2017 | 00:24

    Verovatnoća da se ovako nešto desi je vrlo mala, a blagodet bosonogog hodanja - neizmerna, i za decu, i za odrasle! Naravno, dečje telo treba proveravati uvek posle boravka u prirodi, recimo proveriti ima li ujeda krpelja i insekata posle boravka na travi ili sl.

  • Maya

    10. avgust 2017 | 00:52

    Mozda nije pseci nego bas covecji urin bio. Svasta se na plazama radi. A i takav je organizam i eto. I druga su deca isla bosa pa nisu imala taj problem. Ne povezujte sve pogresno. Nego pamet u glavu i papuce na noge

  • Vlada

    10. avgust 2017 | 22:39

    Više ne može da se živi od kučkara... Neko će reći da ne volim životinje ali to nije tačno! Pre neki dan sam video u mom kraju da šetaju kuče u školskom dvorištu... u park već ne može da se uđe, a ulicom proći je ozbiljan poduhvat. Raznorazne mine vrebaju po ulicama grada, a deca u travu već odavno ne mogu da uđu. O bezbednosti i da ne govorim, to nije tema. Treba rešiti taj problem!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA