Blizanci iz Bosne optuženi da spremaju teroristički napad u Nemačkoj: Sada ih čeka deportacija

Pokrajinski sud u Gestrovu u okrugu Rostok na zahtev ministarstva unutrašnjih poslova doneo je odluku da se u BiH deportuju dvojica državljana te zemlje uz ocenu da predstavljaju opasnost za sigurnost Nemačke

  • 1

Braća blizanci iz Bosne i Hercegovine biće proterani iz Nemačke nakon što su ih tamošnje vlasti optužile za učestvovanje u pripremi terorističkog napada, objavili su u četvrtak mediji u BiH.

Srbi na Zakintosu u zatvoru čekaju presudu, a grčki sud ne radi: Osumnjičeni za ubistvo Amerikanca još nisu dobili ni rešenje o pritvoru

Pokrajinski sud u Gestrovu u okrugu Rostok na zahtev ministarstva unutrašnjih poslova doneo je odluku da se u BiH deportuju dvojica državljana te zemlje uz ocenu da predstavljaju opasnost za sigurnost Nemačke. Ova odluka je donesena na temelju Zakona o boravku koji će u tom delu prvi put biti primenjen u saveznoj državi Meklenburg-Vorpomern.

Do izručenja, koje se očekuje u septembru, blizanci iz BiH biće u pritvoru, prenose Vijesti.hr. Oni imaju sedam dana za ulaganje žalbe na odluku suda o proterivanju.

Ministar unutrašnjih poslova pokrajine Meklenburg-Vorpomern Lorenc Kafier izrazio je zadovoljstvo odlukom suda koja će dovesti do proterivanja braće u BiH.

Braća su uhapšena zajedno sa još jednom osobom krajem jula u protivterorističkoj akciji u Gestrovu zbog sumnji za pripremanje terorističkih napada i povezanosti s ekstremnim islamističkim organizacijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mako

    11. avgust 2017 | 11:56

    Svako treba da poženje ono što je posejao,a vreme žetve stiglo.BITESEN.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA