Stravična oluja protutnjala Poljskom i ostavila horor za sobom: 4 osobe poginule, dvoje dece ubilo stablo koje je palo na šator (VIDEO)

Povređeno je ukupno 28 osoba, a bez struje je ostalo oko pola miliona domova i preduzeća

  • 1

Četiri osobe, uključujući dvoje dece, poginule su prošle noći u oluji koja je posle talasa vrućina pogodila Poljsku, saopštila je vatrogasna služba.

Stravično nevreme protutnjalo Austrijom, ima povređenih: Vetar čupao drveće, a oluja izazvala kolaps u saobraćaju (VIDEO)

Decu starosti 13 i 14 godina usmrtilo je stablo koje je palo na njihove šatore, a još 20 dece je povređeno u oluji koja je pogodila kamp kod sela Sužek na severu zemlje, prenosi AFP.

Povređeno je ukupno 28 osoba, a bez struje je ostalo oko pola miliona domova i preduzeća.

- Ne pamtim tako tragičnu noć kada su u pitanju oluje, koje su, moram da naglasim normalna atmosferska pojava. U olujnom nevremenu u noći sa petka na subotu poginule su četiri osobe od kojih su dve učesnici kampa izviđača u Sušku u Pomeraniji - kazao je poljskoj televiziji TVN24 portparol Vatragosne straže Pavel Frontčak.

U Sušku na severu Poljske drvo se srušilo na šatore izviđača u kampu i dve osobe su poginule i ima i povređenih.

Još jedan muškarac je poginuo kada je jak vetar oborio drvo na njegov šator u mestu Konažini, dok se na severu Poljske drvo se srušilo na kuću i pod njim je stradala jedna žena.

U Sušku 170 ljudi čeka na evakuaciju, međutim vatrogasci ne mogu do njih da dopru niti da pomognu povređenima, zato što je prilazne puteve blokiralo popadalo drveće i oborene grane.

Olujno nevreme divlja u celoj srednjoj Evropi od sredine ove sedmice, a u Poljskoj su pre ove tragične noći u olujama izgubila život već najmanje dvojica Poljaka.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIMA

    12. avgust 2017 | 13:04

    Uf,jezivo izgleda!Smučilo mi se više i sevanje i ove vrućine!Sve je ekstremno!U šteku smo,kao za vreme bombardovanja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA