≫ 

Guverner Guama zahvalan Trampu na stavu protiv Severne Koreje: Uprkos pretnjama turisti i dalje posećuju ovo ostrvo

Prema njegovim rečima, Tramp je nepravedno kritikovan povodom njegovog odnosa prema severnokorejskoj krizi

  • 0

Guverner Guama Edi Kalvo kaže da je zahvalan američkom predsedniku Donaldu Trampu na čvrstom stavu koji je izrazio prema Pjongjangu i pretnjama Severne Koreje, te prokomentarisao da "ponekad zastrašivanje može da se zaustavi udarcem u nos".

Severna Koreja objavila plan napada na Ameriku! Evo šta je prvi cilj

- Svako ko je odrastao u dvorištu osnovne škole zna šta je zastrašivanje. Kim Džong Un zastrašuje s veoma jakim oružjem, a zastrašivanju se morate snažno suprotstaviti - rekao je Kalvo, a prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, Tramp je nepravedno kritikovan povodom njegovog odnosa prema severnokorejskoj krizi, a koja je eskalirala kada je Pjongjang objavio da planira da lansira raketu prema Guamu kao upozorenje.

Istovremeno on je odbacio i kritike o THAAD sistemu, koji je raspoređen u Guamu i koji je, kaže, sposoban da uništi srednjedometne rakete u finalnoj fazi leta.

Turisti i dalje posećuju Guam, iako je Severna Koreja zapretila da će ispaliti rakete u smeru tog američkog ostrva, u jeku tenzija i oštre retorike između Vašingtona i Pjongjanga, navodi agencija AP.

Turistkinja Čiho Cučija iz Japana čula je za vesti o Guamu, ali je ipak odlučila da poseti to ostrvo sa suprugom i dvoje dece.

Foto: Tanjug/ AP/ Tassanee Vejpongsa

- Mislim da bi Japan i (Južna) Koreja takođe mogli da budu u opasnosti od Severne Koreje, tako da je isto kao da smo ostali kod kuće - rekla je 40-godišnja Čiho Cučija.

Guam ima 160.000 stanovnika, a privlači 1,5 miliona posetilaca godišnje, navodi američka agencija AP.

Agencija dodaje da je broj turista iz Južne Koreje povećan u poslednje vreme zbog niskotarifnih avionskih linija koje povezuju Guam sa tom zemljom.

Severna Koreja je objavila plan o otvaranju vatre na područja oko pacifičkog ostrva Guam na kom se nalazi američka vojna baza, što bi bio najprovokativniji potez Pjongjanga do sada.

(Telegraf.rs/Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA