≫ 

Ukrajinci otkrili spomenik na kojem mač probija Rusiju: Koštao je 4,7 hiljada dolara, posvećen je poginulim vojnicima u Donbasu (VIDEO)

Prema rečima organizatora, spomenik je podignut kako bi se obeležilo sećanje na poginule vojnike u Donbasu i kako bi se žitelji Kijeva podsetili kakva je cena mira

  • 8

Spomenik ukrajinskim vojnicima, poginulim u zoni vojnih operacija u Donbasu, koji izgleda kao veliki granitni mač s grbom Ukrajine koji ubija neprijatelja, otkriven je u Kijevu.

Ukrajinci tvrde da je njihov motor za rakete, a koji poseduje Severna Koreja, bio pravljen za Rusiju

- Spomenik vojnicima ATO-a (Antiterorističke operacije) otkriven je u prestonici. Spomenik se nalazi na raskrsnici između trga Lesja Kurbasa i Ulice akademika Koroljeva - navedeno je u saopštenju sajta ukrajinskog televizijskog kanala "5".

Na sajtu "Kanala 5" objavljen je video prilog o otkrivanju spomenika koji izgleda kao veliki meč koji je zariven u kartu Ruske Federacije koja je naslikana na postolju belom bojom, piše "Sputnjik". Na postolje je prislonjen disk s likom anđela-zaštitnika.

Prema rečima organizatora, spomenik je podignut kako bi se obeležilo sećanje na poginule vojnike u Donbasu i kako bi se žitelji Kijeva podsetili kakva je cena mira.

Izrađen je od granita, visok više od 2,5 metra, a koštao je oko 4,7 hiljada dolara. Novac za spomenik je prikupljen zahvaljujući dobrovoljnim prilozima.

Na otkrivanju spomenika orkestar je izveo nacionalnu himnu, nakon čega je minutom ćutanja odata pošta Ukrajincima poginulim u ratovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA