Jezero koje je čitav vek bilo rusko, odjednom je postalo kazahstansko! (FOTO)

Granica između Rusije i Kazahstana čitav vek je prolazila po sredini jezera, međutim...

  • 0

Jednog meštanina ruskog sela Kupinsko, koji je svoj ceo život pecao u jezeru Sladkoje, došavši na obalu da zabaci udicu zaustavila je kazahstanska policija jer je nelegalno prešao granicu.

Nismo ni svesni koliko je Rusija lepa: Predivni prizori nestvarne prirode koja oduzima dah (FOTO) (VIDEO)

Ovaj incident izazvao je negodovanje stanovnika tog ruskog sela, koji su se odmah obratili državi kako bi im objasnili zbog čega je došlo do demarkacije granica.

Ipak, problem je veoma brzo rešen, a kako su saopštili iz lokalne ispostave Federalne službe za bezbednost (FSB), ni do kakve demarkacije granica nije došlo.

Naime, jezero „Sladkoje“, koje je do nedavno bilo rusko, trenutno se nalazi na teritoriji Kazahstana jer se vremenom sasušilo.

Prema rečima Andreja Panferova, predstavnika tamošnje opštine, granica između Rusije i Kazahstana čitav vek je prolazila po sredini jezera, međutim vremenom vodostaj je opao, stoga se i granica pomerila, piše "Sputnjik".

Printskrin: Google Maps

- Sada više nije moguće dolaziti do obale jezera, jer je to teritorija Kazahstana. Rusija nije poklanjala jezero Kazahstanu, granica je na istom mestu gde je oduvek i bila. U pitanju je prirodna pojava - objasnio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA