Šta lopovi najviše kradu na plažama u mestima gde letuju Srbi?

Lopova ima među svim nacionalnostima i nijedan narod se posebno ne izdvaja, a ništa se preterano ne razlikuju ni predmeti koje su meta njihove pljačke

  • 5

Ovog leta iz Grčke nam nisu stizale samo lepe vesti. Nažalost bilo je i onih loših koji su se ticali vremenskih nepogoda, zemljotresa i cunamija, ali i ubistva američkog turiste na Zakintosu i tuča srpskih turista sa pripadnicima drugih nacionalnosti. Pored toga u dosta se pričalo i o tome kako se na plažama u Grčkoj dosta krade, a evo koje su stvari najčešće meta lopova.

Evo šta tačno smete da radite - a šta nikako na plaži u Grčkoj

Lopova ima među svim nacionalnostima i nijedan narod se posebno ne izdvaja, a ništa se preterano ne razlikuju ni predmeti koje su meta njihove pljačke.

Na Fejsbuk stranici "Grčka info" se mogu pronaći informacije o tri slučaja pljački gde su meta bili automobili i apartmani turista.

Što se tiče prvog slučaju tu su se pojavile informacije da je uhapšen srpski turista (46) zbog krađe stvari i novca iz parkiranih automobila na plažama Halkidikija.

Ovaj Srbin je letovao u Pefkohoriju između 11. i 14. avgusta kada je počinio pet krađa i tom prilikom ukrao novac, laptopove, razne alate i druge predmete.

Deo ukradenih stvari će pronađen i vraćen vlasnicima. Istraga protiv njega traje, a ovaj Srbin će biti predat javnom tužiocu i biće optužen za tešku krađu, piše "Grčka info".

Drugi slučaj vezuje se za grupu grčkih Roma. Dva muškarca od 20 i 35 godina i žena od 25 godina su uhapšeni zbog krađa koje su počinili tokom jula i avgusta.

Foto: A. Nalbantjan

Oni su šrafcigerom razbijali prozore, obijali vozila turista na plažama Halkidikija i uzimali novac, kompijutere, odeću i drugu robu u vrednosti od 5.000 evra.

Policajci su takođe uhapsili i dva lica iz Makedonije. Oni su imali 21 i 22 godine, a hapšenje se odigralo 24. jula.

Makedonci su iz kuća i apartmana za iznajmljivanje na Lefkadi ukrali 1.000 evra i dva ručna sata, piše "Grčka Info".

Meta su najčešće apartmani koji se nalaze u prizemlju i suterenu, pa se turistima savetuje da zatvaraju vrata terase posebno noću i da navlače roletne.

Takođe se apelije na turiste da ako imaju sef u sobi da upravo tu drže novac, dokumenta i dragocenosti.

Ovo nisu usamljeni slučajevi koji se događaju samo u Grčkoj, već se lične situacije mogu videti i u Bugarskoj, Tuskoj, Italiji i Španiji gde je takođe velika koncentracija turista na jednom mestu.

Meta takođe nisu samo mesta gde mahom letuju Srbi, poput Neos Marmarasa, Halkidikija, Pefkohorija i drugih već se iste stvari dešavaju i na brojnim grčkim ostrvima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    18. avgust 2017 | 13:41

    Cajnu salamu paradajz pastetu somborku😂

  • Mikula

    18. avgust 2017 | 15:43

    Nemaju vise ni pastete. Samo belilebac i mast..

  • Katolik- Bosanac

    19. avgust 2017 | 07:53

    Meni nemaju sanse ukrast jer nista nenosim na plazu sem kupacih koje su nameni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA