≫ 

Na hiljade desničara i levičara na protestima u Bostonu: Razdvajalo ih 500 policajaca zbog straha od reprize nasilja u Americi (FOTO) (VIDEO)

Organizator desnicarskog skupa - Bostonska koalicija za slobodu govora - kaže da je pozvala "libertarijance, konzervativce, tradicionaliste, klasične liberale, Trampove pristalice i sve koji koriste svoje pravo na slobodu govora"

  • 1

Hiljade levičara i antirasista okupilo se danas u centru Bostona protestujući protiv unapred zakazanog desničarskog skupa za "Slobodu govora", nedelju dana nakon rasističkog nasilja u Virdžiniji.

5.000 nacista upalo u grad od 3.000 stanovnika: Žele da ga zauzmu, apsolutno sve je zatvoreno! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Organizator desnicarskog skupa - Bostonska koalicija za slobodu govora - kaže da je pozvala "libertarijance, konzervativce, tradicionaliste, klasične liberale, Trampove pristalice i sve koji koriste svoje pravo na slobodu govora".

Foto: Tanjug/AP

Oni tvrde da na mitingu neće dati povod za rasizam ili netrpeljivost. Skup u Bostonu planiran je pre prošlonedeljnog nasilja u Šarlotsvilu.

Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane, kontramiting organizuje koalicija uglavnom levičarskih grupa, aktivista, kao i članova pokreta "Životi crnaca su važni", objašnjava CNN.

Foto: Tanjug/AP

Oni nose levičarska obeležja i slogane poput "Ne Trampu. Ne KKK. Ne rasističkoj Americi", a uzvikuju i antinacističke parole.

Foto: Tanjug/AP

Raspoređeno je oko 500 policajaca, neki u uniformi, neki u civilu, kako bi razdvojili grupe demonstranata.

Foto: Tanjug/AP

Demokratski gradonačelnik Bostona Marti Volš i republikanski guverner Masačusetsa Čarli Bejker upozorili su da se neće tolerisati ekstremistički nemiri u tom gradu koji važi za kolevku američke slobode.

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Donald Tramp je porukom na "Tviteru" pohvalio policiju Bostona zbog načina na koji je postupala tokom današnjih mitinga u tom gradu.

Foto: Tanjug/AP

- Čini se da u Bostonu ima mnogo onih koji agituju protiv policije. Policija deluje čvrsto i pametno! Hvala vam - napisao je Tramp u poruci, samo nekoliko minuta pre nego što je policija putem istog medija zatražila od demonstranata da prestanu da policajce gađaju predmetima, prenosi AP.

Republikanac Tramp je takođe uputio komplimente gradonačelniku Bostona Martiju Volšu, članu Demokratske stranke.

Foto: Tanjug/AP

U svojoj poruci na "Tviteru", bostonska policija je navela da demonstranti njene pripadnike gađaju urinom, kamenicama i flašama.

Pratite uživo ovde:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    20. avgust 2017 | 06:39

    Puštali si duha zla iz boce po svetu, sada ga je vetar doneo i kod njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA