Srce ratnika nije izdržalo: Dečak (13) posle teške bolesti pozirao ispred kuće da obeleži svoj prvi dan u školi, i preminuo odmah nakon toga (FOTO)

Pejton Vest (13) rođen je sa samo jednom funkcionalnom stranom srca

  • 4

Pejton Vest, 13-godišnjak koji je rođen sa samo jednom funkcionalnom stranom srca, tek što se oporavio od transplantacije srca, preminuo je. Izgledalo je da se dečak iz Sinsinatija u Ohaju, dobro prilagodio novom srcu, sve do četvrtka ujutru kad je pošao u školu posle pet meseci oporavka.

ISPOVEST MILANA SREDOVIĆA: Mislio sam da sam umoran, a u stvari me je ubijao koksaki virus. Sada imam novo srce! (FOTO) (VIDEO)

Pozirao je ispred kuće da obeleži svoj prvi dan u školi. Dok su išli autom do škole, Pejton je rekao starijem bratu da se ne oseća dobro. Odmah je prevezen u bolnicu.

"Molite se", napisala je porodica dečaka na stranici Fejsbuka na kojoj je zabeležena čitava Pejtonova mukotrpna borba – nebrojeni sati u bolnici, nekoliko puta u kliničkoj smrti, potraga za donorom, operacija, oporavak, napori da živi normalno.

Lekari su pokušali da ožive dečaka, koji više od dva sata nije imao puls. Na kraju je porodica zaključila da je bitka gotova.

Pejton je umro u 10.45 sati po lokalnom vremenu.

- Shvatili smo, znate, da se njegovo telo umorilo i istrošilo. Proveo je neverovatnih pet meseci. Bez donacije organa ne bismo imali to vreme da provedemo s Pejtonom, da živi kao nikada do sada – rekao je njegov otac Kori.

Dečak je tokom vremena dobio nadimak "srce ratnika". Otvorena je stranica za pomoć za sahranu, kojom je prikupljeno 12.000 dolara od željenih 7.500.

Dečakova majka Melisa bila je u 35. nedelji trudnoće kad je otkrila da će njeno dete provesti svoj život u borbi za opstanak. Kad je napunio pet godina, Pejton je već imao tri operacije na otvorenom srcu. Prva je urađena kad je imao svega jedan dan.

Druga operacija je izvedena pet meseci kasnije, a treća nešto pre njegovog 5. rođendana. U međuvremenu je pretpeo oštećenje mozga i morao je ponovo da uči da puzi, hoda, jede i govori.

(Telegraf.rs / Izvor: washingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Građanin

    22. avgust 2017 | 00:50

    Počivaj u miru!

  • Milena

    22. avgust 2017 | 00:54

    Hrabar djecak. Zasto je zivot takav

  • Milena

    22. avgust 2017 | 00:59

    Zasto zivot jednima da zdravlje, srecu, ljubav, a drugima bolest pa ne mogu da trce, da se igraju, ma ni fa hodaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA