Saga o ubistvu novinarke se nastavlja: Misteriozni ubica imao seksualne fetiše, ušla je u njegovu podmornicu, pronašli su je raskomadanu (FOTO)

Madsen je takođe bio nemoguć za intervjuisanje, iako je u jednom razgovoru otkrio jednu svoju uznemirujuću fantaziju

  • 1
Peter Madsen, Kim Vol Foto: AP/Tanjug

Ubistvo mlade novinarke rasvetljava se poput zapleta skandinavske krimi-serije, samo što je užasavajuća smrt Kim Val veoma stvarna, piše britanski “San”. Raskomadani torzo 30-godišnje novinarke iz Švedske izbacila je voda na obalu prevlake Oresund, između Danske i Švedske, u ponedeljak.

Šta se krije iza misterioznog ubistva ugledne novinarke: Istraživala je život svog ubice, metalni detalj pronađen na telu ukazuje samo na jedno (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/Ritzau

Kim Val je nestala pre dve nedelje, nakon što se ukrcala u podmornicu “UC3 Nautilus”, koju je napravio ekscentrični danski izumitelj Peter Madsen. Bili su jedini prisutni u podmornici, kad su zaplovili ispod mosta Oresund, u vodama između Danske i Švedske.

Madsen je uhapšen i nalazi se u Kopenhagenu zbog umešanosti u smrt novinarke. Optužen je za ubistvo bez predumišljaja, ali danski tužioci planiraju da preinače optužnicu u ubistvo prvog stepena.

Foto: AP/Tanjug

“San” je otkrio detalje iz života Petera “rakete” Madsena (46), koji će se na sudu naći 5. septembra. Madsen je u Danskoj svojevrsna slavna ličnost i dugo je bio zagonetni lik. Baš kao i njegove podmornice, izgleda da se i u njemu dosta toga skrivalo ispod površine.

Foto: Tanjug/AP/TV2

- Peter nikad nije imao više od kese s odećom i police s knjigama o raketnom gorivu, Drugom svetskom ratu i projektu “Apolo”. Nikad nije živeo u “normalnoj” kući ili stanu duže vreme, ali je zato većinu života proveo na radnom mestu, ili u svom “Nautilusu” – rekao je jedan njegov prijatelj.

Drugi prijatelj je ispričao da je Madsen bio fetišista, te da su seksualni eksperimenti bili važan deo njegovog života.

- Jednom je pozvao švedsku striptizetu na svoj posao i bili su zajedno u tanku za testiranje motora njegove podmornice – ispričao je on. Veruje se da je Madsen oženjen, ali da je u “otvorenom” braku.

Foto: Wikimedia/Necessary Evil

Njegov biograf Tomas Djursing, koji je napisao knjigu “Raketa Madsen”, rekao je da je izumitelj bio okružen mnogim ženama, ali da je godinama oženjen.

- Znam da se vole iako žive u otvorenoj vrsti odnosa – istakao je on.

Madsen je takođe bio nemoguć za intervjuisanje, iako je u jednom razgovoru otkrio jednu svoju uznemirujuću fantaziju.

Foto: AP/Tanjug

- Voleo bih da u tajnosti napravim ogromni balon na vodonik i letim iznad Kopenhagena, dok me policijski automobili ili obalska straža ganjaju odozdola – rekao je on.

Njegovi roditelji su se razveli kad je imao svega četiri godine. Od tada je živeo sa svojim konzervativnim ocem i odrastao fasciniran njegovim pričama o svemirskim letelicama i Drugom svetskom ratu. Kao tinejdžer, već je pravio rakete na gorivo i brinuo se o ocu koji je umro kad je Madsen imao 17 godina.

- Ovaj gubitak je pokrenuo njegovu potragu za ličnom slobodom – rekao je Djursing.

Foto: Profimedia/AFP

Madsen je pohađao kurseve inženjeringa i zavarivanja, ali se ispisao kad je saznao dovoljno da sam napravi raketu i podmornicu.

Neumorno je radio na svom projektu, po 16 sati 7 dana nedeljno. Njegov poslednji projekt, “UC3 Nautilus” je Madsenova treća podmornica, duga 16 metara, a teška 33 tone.

Ovo je sjajno plovilo. Takođe i politička poruka slobode. Možete roniti nedeljama i prosto se udaljite od spoljnog sveta. Do sada nije pronađen siguran način praćenja podmornice. Možete se kretati slobodno i neprimećeno – rekao je jednom Madsen.

Foto: Profimedia

Kim Val je nestala 10. avgusta, a njenu poslednju fotografiju dok stoji u tornju podmornice uslikao je neko sa broda u prolazu. Šta se dalje dogodilo nije poznato.

Sledećeg dana, njen dečko je prijavio nestanak. Ribarski brod, koji je bio uključen u potragu, spasio je Madsena čija je podmornica potonula, navodno zbog kvara.

Foto: Tanjug/AP/Ritzau

“Nautilus” nije imao satelitsko praćenje i roniocima su trebali sati da pronađu podmornicu. Tri dana kasnije otkriveno je da je podmornica namerno potopljena.

U ponedeljak je biciklista na plaži pronašao torzo bez glave i udova, za koji je analizom DNK utvrđeno da pripada nestaloj novinarki.

Madsen, koji je u međuvremenu priznao da je bacio njeno mrtvo telo u more, tvrdi da je u pitanju nesreća.

Detektiv Jens Moler Jensen je rekao da postoje povrede na torzu koje deluju da su nanete namerno, u pokušaju da se osigura da vazduh napusti telo kako ne bi isplivalo na površinu.

Na telo je bio zakačen metal, iz istog razloga – dodao je on. Policija i dalje traga za ostacima tela Kim Val.

Foto: AP/Tanjug

“San” ukazuje da ovo ubistvo uveliko podseća na radnju hit krimi serije “Most”, a tu je i stvarni slučaj nerešenog ubistva žene pre 31 godinu, čije je takođe obezglavljeno telo pronađeno u istom području.

List podseća i na nerešeno ubistvo iz 1986. godine, kad je telo japanskog turiste Kazuka Tojonage (22) pronađeno raskomadano u plastičnoj kesi u zalivu Kopenhagena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mematiBas

    26. avgust 2017 | 09:12

    A tko drugi nego Medsen,naravno da je pokusao da je siluje,a ona da je prezivela sve bi obelodanila,I onda Medsen smislja zlokobni plan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA