≫ 

Bajden optužio Trampa da podržava bele rasiste

Izbili su sukobi između prodesničarskih grupa i antirasista koji su se takođe okupili u gradu

  • 3

Bivši potpredsednik SAD Džo Bajden oštro je danas kritikovao predsednika Donalda Trampa jer je okrivio "obe strane" za nasilje u Šarlotsvilu u saveznoj državi Virdžiniji optuživši ga da "ohrabruje bele rasiste".

Iza Trampa uvek stoji isti čovek koji je povezan sa mračnim kultom i surovim ubistvima (VIDEO)

U komentaru objavljenom u časopisu Atlantik, Bajden je naveo da "danas imamo američkog predsednika koji je javno proglasio moralnu jednakost" između neonacista i članova Kju-Kluks-klana, s jedne strane i onih koji se protive njihovoj mržnji, s druge strane.

On smatra da je Tramp "ohrabrio bele rasiste porukama utehe i podrške", preneo je AP.

- Ovo je trenutak za ovu naciju da proglasi ono što predsednik ne može sa bilo kakvom jasnoćom, konzistentnošću ili ubeđenjem: nema meste za ovakve grupe mržnje u Americi - poručio je Bajden.

U američkom gradu Šarlotsvilu nedavno je održan veliki skup rasističkih desničara protiv planova lokalnih vlasti da iz parka u centru grada uklone statuu generala Roberta Lija, komandanta snaga Konfederacija u američkom građanskom ratu i protivnika ukidanja ropstva.

Izbili su sukobi između prodesničarskih grupa i antirasista koji su se takođe okupili u gradu, a jedna žena je poginula dok je 19 povređeno kada je osumnjičeni belac automobilom udario u grupu kontramitingaša.

Tramp je okrivio obe strane za nasilne proteste u Šarlotsvilu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    28. avgust 2017 | 09:47

    Nisam rasista niti sam ikad bio, ali im zelim da se medjusobno poubijaju i da plate tako za sva zlodela koja su ucinila u zadnjih 100 godina.

  • ATIMUS

    28. avgust 2017 | 11:23

    Da se nacije nerazlikuju nebi postojale drzave.... Prema tome postoje i rasne razlike a samim tim i sukob interesa

  • Gordan

    28. avgust 2017 | 18:59

    To su sve lazi neznaju kako da mu napakuju bilo sta .Predsednik Trump je osudio bilo kakvo nasillje .A antifa i blak life matters su gori teroristi od bilo koje bele grupe ..Crnci se kriju i zelwli bi da nema zakona i policije da mogu da ubijaju i da prodaju drugu .Bilo sta da kazes istinu zovu te rasistom .Ziveo Trump .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA