≫ 

Kontroverzni guru osuđen na 20 godina zatvora zbog silovanja: Njegovi sledbenici prave haos na ulicama, vojska i policija u pripravnosti (FOTO)

Samoproglašeni božiji čovek Ram Rahim Sing, proglašen je krivim za seksualni napad na dve žene, koje su bile njegove sledbenice

  • 4

Kontroverzni indijski guru Ram Rahim Sing, osuđen je na ukupno 20 godina zbog silovanja svoje dve sledbenice. Indijski mediji su izveštavali da su njegove pristalice zapalile dve vozila neposredno pre izricanja kazne, prenosi BBC.

Kontroverzni guru Rok Star Baba silovao dve žene i osuđen je za svoje zločine: Presuda je pokrenula paklene proteste u kojima ginu ljudi (FOTO) (VIDEO)

Prvobitno je advokat žrtava Utsav Sing Bains rekao da je Ram Rahim osuđen na 10 godina zatvora.

Kasnije je, međutim, Indijski centralni istražni biro precizirao da je on dobio dve uzastopne kazne od po 10 godina zatvora, preneo je AFP.

- On je osuđen na 10 plus 10 godina što je ukupno 20 godina zatvora - rekao je portparol biroa Abhišek Dajal.

Foto: Tanjug/AP

Nakon presude, severnu indijsku državu Hariana je zahvatilo nasilje u kojem je poginulo oko 38 ljudi.

Samoproglašeni božiji čovek Ram Rahim Sing, proglašen je krivim za seksualni napad na dve žene, koje su bile njegove sledbenice.

Foto: Tanjug/AP

Ovaj slučaj silovanja otkriven je 2002. godine kada je tadašnjem indisjkom premijeru Atalu Bihariju Vajpajeu stiglo anonimno pismo, u kom se guru optužuje da je više puta silovao ženu koja je poslala pismo i nekoliko drugih žena.

Foto: Tanjug/AP

U nekoliko područja u državama Hariana i Pandžab uveden je policijski čas, dok je glavni grad Delhi u pripravnosti, prenosi BBC.

Vojska je u stanju pripravnosti, a policija je dobila naređenje da puca ako to bude bilo potrebno. Sing (50) nije odveden na sud da bi saslušao kaznu. Umesto toga sudija je otišao kod njega u zatvor.

Foto: Tanjug/AP

Zatvor u kojem se nalazi je postao tvrđava, a novinarima je zabranjen pristup na manje od 1,5 kilometra. Grad Rothak je pod policijskom i vojnom blokadom. Putevi su prepuni barikada od bodljikave žice.

Škole i fakulteti su zatvoreni. Veruje se da je na hiljade Singovih pristalica i dalje u prostorijama ove sekte.

Foto: Tanjug/AP

Ko je Ram Rahim Sing?

Guru tvrdi da ima 60 miliona vernika širom sveta. I pre je bilo kontroverzi vezano za njega, kao kada je 2002. godine policija ispitivala zbog ubistvab i silovanje, ali su optužbe povučene.

Foto: Tanjug/AP

Takođe, bio je optužen da je naterao svojih 400 sledbenika da se obrežu kako bi "bili bliže Bogu". Za indijski list je odbacio te optužbe, rekavši da nikada nije ni od koga to tražio.

Foto: Tanjug / AP

Poznat je i kao "Rok star baba", nosi sjajnu i odeću u boji, a gostovao je i u nekoliko muzičkih spotova.

Sa 23 godine je preuzeo sektu kada je sebe opisao kao "neprofitnog socijalnog radnika i duhovnog organizatora.

Foto: Wikimedia/Auroraaddy

Njegova zvanična veb stranica opisuje ga kao "duhovnog sveca, filantropa, svestranog pevača i sveobuhvatnog sportistu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA