Sve tajne Kimove porodice: Šta se zna, a šta ne o njegovoj deci, ženi koja nestaje, ubijenom bratu i zaštićenoj sestri? (FOTO)

Dinastija Kim uvek se trudila da privatne stvari nikako ne dospeju u javnost. Sem ako oni to žele

  • 4

Severna Koreja jedna je od najmisterioznijih država na svetu. Informacije koje nam stižu direktno iz ove zemlje većinom su o ispaljivanju raketa, nuklearnom naoružanju i zastrašivanju neprijatelja, ali se o privatnom životu vođe Severne Koreje, Kim Džong Una, zna i objavljuje veoma malo.

Kim Džong Un postao otac treći put i dobio sina, pa zapucao na Japan?!

Ono što većinu čujemo o ovoj komunističkoj državi i njenom lideru iz zapadnih medija, uglavnom je zasnovano na pretpostavkama i nepotvrđenim informacijama. Tako se čak ni ne zna koliko tačno godina ima Kim Džong Un. Ali, to je samo jedna od stvari koje su nepoznanica o dinastiji Kim.

Zbog čega Severna Koreja toliko mrzi Ameriku? (FOTO)

NASLEDNICI

Nakon poslednjeg ispaljivanja balističke rakete u pravcu Japana, u utorak rano ujutru po lokalnom vremenu, iz južnokorejskih izvora stigla je informacija da je lider Severne Koreje dobio treće dete.

Njegova supruga Ri Sol Ju porodila se u februaru, objavila je agencija Jonhap, pozivajući se na poslanike Južne Koreje koje je o tome obavestila Nacionalna obaveštajna služba.

Foto: Profimedia/AFP/KCNA VIA KNS

Ri je prošle godine nestala iz javnosti, što je pokrenulo spekulacije da je trudna, a u javnosti se nije pojavljivala nekoliko meseci.

Pretpostavlja se da par ima i dete rođeno 2010. godine, kao i jedno rođeno 2012, što se poklapa sa njenim dugotrajnim nestankom iz javnosti. Kada je rođeno drugo dete, u tom periodu je u Severnoj Koreji u poseti bio košarkaški idol Kim Džong Una, Denis Rodman, koji je po povratku u SAD izjavio britanskom "Sanu" kako je vođa dobio ćerku, zdravu naslednicu.

Košarkaš je posle putovanja 2013. ispričao kako je njegovu ćerkicu držao u naručju i opisao lidera Severne Koreje kao "dobrog oca" koji ima "dobru porodicu".

Ćerkica, to jest drugo dete, navodno se zove Ju Ae.

Foto: Profimedia

Od Kim Džong Una strepi ceo svet, ali se o njegovoj ženi malo zna: Trpi torturu i orgije, kriju čak i njeno pravo ime (FOTO) (VIDEO)

SUPRUGA

Drugarica Ri Sol Džu navodno je rođena između 1985. i 1989, mada niko ne zna tačno, a navodi se kako joj to i nije pravo ime, već pseudonim.

Njena porodica deo je severnokorejske političke elite, a brojni izvori tvrde kako je ona ceo život odgajana da mu bude supruga, kao i uostalom brojne devojke koje su bile primerenih godina za, danas-sutra, venčanje sa Kimom. Završila je srednju školu u Pjongjangu i studirala muziku u Kini, što nije ništa neobično budući da je poznato da je Kim veliki obožavalac plesa i pesme, a u ženama vidi nekog "čija je dužnost da ga zabavljaju".

Navodno je neko vreme bila deo orkestra Unhasu i imala je nekoliko javnih nastupa. Severnokorejske vlasti i policija sproveli su stroge mere uništenja svih materijala koji prikazuju Ri So Ju u toj fazi života, jer sada više nije primerena činjenica da je pevala drugima osim njemu.

Osim toga, ona je bila i aktivna navijačica i takmičila se Azijskom atletskom prvenstvu koje je održano u Južnoj Koreji.

Foto: Profimedia/AFP

Do njihovog upoznavanja i braka nije došlo jer je Ri Kimu "zapela za oko", već zato što je njegov otac, predosećajući da je lošeg zdravstvenog stanja pre moždanog udara, dogovorio njegov brak 2008. godine, a on se i ostvario 2009. godine, pisao je BBC.

Strani mediji preneli su i informaciju da je Kim tražio da se njegovoj ženi ranije izazove drugi porođaj zbog sasvim uvrnutog razloga: kako bi se dete rodilo krajem 2012., kad se obeležava 100 godišnjica rođenja Kim Il Sunga - bez obzira na zdravstvene rizike za majku i deteta.

SESTRA

Kim Jo Džong je najmlađa kćerka pokojnog lidera Kim Džong Ila. U braku sa nekadašnjim vođom Severne Koreje njena majka je rodila i njenog brata Kim Džong Una, ali i sina Džong Čola.

Rođena je 1987. godine i veoma je bliska sa Kimom koji je od nje stariji četiri godine (pretpostavlja se da je on rođen 1982,1983 ili 1984. godine). Njih dvoje su zajedno živeli i studirali u Bernu u Švajcarskoj. Prema nekim navodima, udata je za Čoe Rjong Haea, veoma moćnog sekretara partije.

Jo Džong opisuju kao dobroćudnu, iako malo muškobanjastu devojku, a iz nekih izveštaja može se zaključiti da je tokom odrastanja bila veoma zaštićena, ali i da drugi članovi porodice nisu bili baš u bliskim odnosima sa njom.

Foto: Profimedia/AFP

Školski zvaničnici u Švajcarskoj navode da je bila isuviše zaštićena imajući pored sebe veliki broj stražara i pomoćnog osoblja. Jednom, kada je bila blago prehlađena, odmah su je izvukli iz škole i odveli u bolnicu.

Za Jo Džong se najavljivalo prošle godine da će navodno da preuzme važnu ulogu u najužem rukovodstvu zemlje.

UBIJENI POLUBRAT

Kao bomba je u svetskim medijima odjeknula vest u februaru da je polubrat Kim Džong Una, Kim Džong Nam, pronađen mrtav. Ubile su ga dve žene, agenti Severne Koreje, koristeći otrovne igle na aerodromu u Maleziji.

Kim Džong Nam (45) je najstariji sin diktatora Kim Džong Ila, a preminuo je na putu do bolnice nakon kolapsa na aerodromu u Kuala Lumpuru.

Foto: Tanjug/AP

Kritikovao je polubrata Kima i osramotio oca, izbegao smrt u sumnjivoj pucnjavi, a onda su mu presudile žene agenti otrovnim iglama (FOTO)

Nije dobio mesto naslednika jer je osramotio oca kada je uhvaćen sa lažnim pasošem Dominikanske Republike 2001. godine. Tom prilikom je hteo da uđe u Japan kako bi posetio Dizniled.

Njegova majka je bila prva ljubavnica Kim Džong Ila, a njegov otac se plašio da bi Kim Džong Nam mogao da bude pretnja za naslednika trona Kim Džon Una.

Foto: Tanjug/AP

Pojedini izvori tvrde da je agent Severne Koreje pokušao da ubije Kim Džong Nama 2011. godine u Makau.

Nagađa se da je čak Peking čuvao leđa Kim Džong Namu, jer su planirali da ga postave kao lidera Severne Koreje.

Tokom 2014. godine izjavio je da je svestan da je njegov život u stalnoj opasnosti jer kritikuje režim svog mlađeg brata. Nedavno je britanski "San" objavio da je Nam planirao da prebegne u Švajcarsku, samo nekoliko dana pre ubistva.

(L.C.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dlakavi Usisivac

    29. avgust 2017 | 12:43

    Pocelo je trovanje I ispiranje plitkih mozgova. Pravljenje negativca od coveka koji vodi nepokorenu zemlju od preostale tri u svetu. Izadjite malo izvan granica Srbistana I shvaticete kako su nas mediji predstavili u svetu.

  • Miloš

    30. avgust 2017 | 14:33

    Nedaj se KIME !!! Živelo ti ime !!!

  • Nenad 007

    31. avgust 2017 | 11:01

    Kima podrzavaju iinezi i rusi i bravo za to,,!on jedini zna da prkosi amerima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA