≫ 

SAD predlažu rezoluciju o Severnoj Koreji: Pjongjang odmah da prekine sa akcijama

Za usvajanje rezolucije biće potreban konsenzus 15 članica Saveta bezbednosti

  • 7

Sjedinjene Američke Države su predložile da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija usvoji rezoluciju kojom se osuđuje najnovije severnokorejsko ispaljivanje balističkih raketa, kao i da sve zemlje "strogo, u potpunosti i ekspeditivno sprovedu" sankcije UN protiv Pjongjanga.

Žestoke pretnje Kim Džong Unu nakon ispaljenog projektila: Južna Koreja bacila osam bombi uz granicu sa Severnom Korejom (VIDEO)

Kim raketom izazvao eksploziju u svetu, svi se mole da ne bude rata: Koje oružje izvlači Japan za kontraudarac i kakve veze SAD imaju sa tim? (VIDEO)

Za usvajanje rezolucije, u čiji je nacrt Rojters imao uvid, biće potreban konsenzus 15 članica Saveta bezbednosti, koje se sastaju kako bi razgovarale o severnokorejskom ispaljivanju balističke rakete preko teritorije Japana, prenosi agencija Rojters.

Rezolucijom se Severna Koreja osuđuje zbog "skandaloznih akcija i pretnji upućenih drugoj članici UN, a od Pjongjanga zahteva da odmah prekine sa takvim akcijama".

Pjongjang se, takođe, poziva da "potpuno napusti nuklearno naoružanje i postojeće nuklearne programe, i da ne sprovodi nikakve dalje nuklearne testove i da napusti postojeće oružje za masovno uništenje".

Rezolucijom se, međutim, ne preti uvođenjem novih sankcija Severnoj Koreji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    30. avgust 2017 | 07:56

    Treba, naravno, s' tim da se u rezoluciju uvrsti i američki imperijalizam kao remetilački faktor za mir u svetu.

  • Putin R.S

    30. avgust 2017 | 08:07

    Sad ste ih uplasili najvise. Ma nikada Kima niste vise uplasili nego sada.

  • Milic

    30. avgust 2017 | 07:42

    Postoje narodi koji brane svoje pravo na odbranu i smatraju da mogu da se naoruzavaju kao i velike sile . Svi oni zajedno sa velikim sikama postaju ipasnost za covecanstvo i svet zbog t9ga bi bilo dobro da postoji rez9lucija sa se citav svet razoruza da niko ne sme da prozvodi oruzje za masovno unistenje. Pusti snovi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA