Putin je rekao svoje: Severna Koreja će jesti i travu, ali neće odustati. Vojna histerija vodi do globalne katastrofe! (VIDEO)

Severna Koreja je sa druge strane odabrala konfrontaciju sa svetskom zajednicom i razvoj nuklernog oružja, koje trenutno brzo usavršava

  • 14

Primeri Iraka i Libije su ubedili rukovodstvo Severne Koreje da samo nuklearno naoružanje može da ih zaštiti, tako da ih sankcije neće odvratiti od njihovih namera, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na konferenciji za medije nakon samita zemalja članica BRIKS-a u kineskom Sjamenu.

HOĆE LI BITI RATA? Da li Amerika sme da napadne Kima i kako bi izgledalo da borba ipak otpočne?

- Ojačavanje vojne histerije u takvim uslovima je besmisleno. To bi moglo da dovede do globalne, planetarne katastrofe i ogromnog gubitka ljudskih života. Ne postoji drugi način da se reši nuklearno pitanje osim mirnog dijaloga - rekao je Putin.

Invazija SAD na Irak 2003. godine i na Libiju 2011. godine došla je nakon što su lideri tih zemalja podlegli međunarodnom pritisku i odustali od svojih nuklearnih programa u zamenu za smanjenje sankcija.

Severna Koreja je sa druge strane odabrala konfrontaciju sa svetskom zajednicom i razvoj nuklernog oružja, koje trenutno brzo usavršava, prenosi RT.

- Kao što sam juče rekao kolegama, oni će jesti i travu, ali neće odustati od svog programa jer se ne osećaju sigurno. Šta može da im poveća sigurnost? Vraćanje međunarodnih prava - rekao je on.

Predsednik Rusije optužio je američki establišment za odsustvo političke kulture u vezi sa situacijom sa ruskim diplomatskim predstavništvima u SAD.

Predsednik Putin izjavio je da bi Moskva mogla dodatno da smanji broj zaposlenih američke diplomatske misije za 155 ljudi.

- Striktno govoreći, oni nisu diplomate akreditovane u Stejt departmentu - rekao je ruski predsednik, prenosi Sputnjik.

Rusija zadržava pravo da donosi odluku o smanjenju diplomatskih misija SAD u Rusiji do punog pariteta, ali za sada to neće raditi, dodao je Putin.

On je dodao da će se Rusija žaliti sudu u vezi sa oduzimanjem njenog prava da raspolaže svojom imovinom u Sjedinjenim Američkim Državama. Ruski predsednik smatra da to narušava imovinska prava Rusije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Senna

    5. septembar 2017 | 09:56

    Iskreno se nadam da dobijaju pomoc od Rusije i Kine za razvijanje nuklearnog programa, da ga poduvaju Amerikanci, a verujem da dobiaju sve sto zatraze, jer su se Amerikanci zamerili pogresnom coveku!

  • Tiki

    5. septembar 2017 | 09:53

    Putine care!

  • Lazar. M

    5. septembar 2017 | 12:15

    Sta fali da jedu i travu a ne da dozvole nekom da ih kolonizuje i pretvara u robove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA