≫ 

Dva razorna zemljotresa, jedan za drugim, pogodili Meksiko: Ima žrtava (VIDEO)

Za sada nema informacija o žrtvama

  • 3

Najmanje dve osobe su poginule u razornom zemljotresu jačine 8 stepeni po Rihteru koji je jutros potresao Meksiko.  Nedugo nakon prvog zemljotresa usledio je novi udar, jačine 6.1 stepeni. Pacifički centar za upozoravanja na cunami navodi da je zemljotres izazvao cunami, a talasi su za sada visine 0,7 metara.

OLUJA LIDIJA JE POČELA DA UBIJA U MEKSIKU: Istrgla bebu iz naručja majke, ljudi u skloništima, voda nadire (FOTOGRAFIJE)

Američki geološki institut je saopštio da je epicentar bio blizu granice Mekska i Gvatemale i na dubini od 35 kilometara.

Za sada nema informacija o žrtvama i šteti.

Foto: Tanjug/AP

Vlasti su izdale upozorenje na cunami. Navedeno je da zbog zemljotresa postoji opasnost od cunamija za Gvatemalu, Honduras, Meksiko, El Salvador i Kostariku. Još uvek se procenjuje rizik za Guam, Havaje i druga pacifička ostrva.

Kako se navodi, potres se osetio i u prestonici Meksiko sitiju, gde su se tresle zgrade pa su stanovnici zbog jačine istrčali na ulice.

Delovi grada ostali su bez struje.

Foto: Tanjug/AP

Osim cunamija Meksiku preti i uragan Katja.

Uskoro opširnije...

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    8. septembar 2017 | 08:09

    Šta se to tamo dešava? Mnogi vidim mešaju Američki kontinent sa Amerikom državom? Ameriku pogadja nevreme i tragedija ali KONTINENT a ne samo državu Ameriku. Meksiko i Kuba su nama prijateljske zemlje i sve ostale na Američkom kontinentu sem države Amerika ustvari SAD. Tako da komenrari koji prizivaju zlo ne idu na račun kontinenta već države SAD. Za ovaj nedužan narod nas srce boli i molimo se da bog bude milostiv prema njima.

  • Nikola

    8. septembar 2017 | 08:26

    Jadni ovi meksikanci zezaju ih ameri 100 godina sad jos i zemljotres

  • Miladinka Brandle

    8. septembar 2017 | 09:34

    Jadni narod. .. Bog dragi im pomogo. ..Amin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA