≫ 

Tereza Mej izjavila da je moguć i sledeći teroristički napad, Islamska država preuzela odgovornost za eksploziju u Londonu

Britanske vlasti saopštile su da je broj povređenih u napadu na voz u podzemnoj železnici u Londonu porastao na 29

  • 1

Ekstremistička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za današnji napad na voz u podzemnoj železnici u Londonu, u kome je povređeno 29 osoba. Premijerka Tereza Mej, podigla je nivo nacionalne pretnje u Britaniji na "kritičan". To znači da britanska vlada veruje da je teroristički napad moguć.

Teroristički napad u Londonu: Eksplozija na metro stanici, ljudi imaju opekotine na licima i opada im kosa (FOTO) (VIDEO)

Saopštenje o preuzimanju odgovornosti, objavila je novinska agencija Islamske države Amak, preneo je Rojters.

Britanske vlasti saopštile su da je broj povređenih u napadu na voz u podzemnoj železnici u Londonu porastao na 29.

Britanska nacionalna zdravstvena služba navela je da je pružena lekarska pomoć 21 osobi, a da je osam otpušteno, preneo je AP.

Londonska služba za hitne slučajeve saopštila je da se 19 povređenih nalazi u bolnicama i da su oni zadobili, uglavnom, lakše povrede.

Prema navodima policije, većina povređenih je zadobila opekotine, dok ozbiljnijih povreda nije bilo.

Foto: Tanjug/AP

Britanska policija pokrenula je potragu za počiniocem napada na voz u Londonu na londonskoj metro stanici "Parsons grin".

Prema rečima gradonacelnika Londona Sadika Kana potraga je u toku.

Foto: Tanjug/AP

Britanska služba bezbednosti identifikovala je ranije danas osumnjičenog za umešanost u napad na voz u Londonu uz pomoć snimaka sa sigurnosnih kamera, javio je Skaj njuz, citirajući snage bezbednosti.

- Izvori u službi bezbednosti navode da su identifikovali osumnjičenog uz pomoć sigurnosnih snimaka - preneo je izveštač Skaj njuza.

Napad se dogodio jutros u vozu na londonskoj metro stanici "Parsons grin", a policija ga je proglasila terorističkim aktom.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kula

    16. septembar 2017 | 00:21

    Što to nas zanima? Šta su tražili to su i dobili...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA