Uhapšen mladić (18) koji se sumnjiči da je odgovoran za teroristički napadu Londonu

Britanska služba bezbednosti identifikovala je juče osumnjičenog za umešanost u napad na voz u Londonu uz pomoć snimaka sa sigurnosnih kamera

  • 0

Britanska policija saopštila je danas da je u regionu južnog lučkog grada Dovera uhapsila muškarca (18) pod sumnjom da stoji iza napada bombom u londonskom metrou u kojem je u petak povređeno 29 ljudi, a hapšenje je opisala kao značajno.

Izlazi vojska na britanske ulice, počinje konačna potraga: Nivo opasnosti povećan na "kritičan"

Spremao novi pokolj u Velikoj Britaniji? Uhapšen muškarac sa nožem, policajci ga elektro-šokerom oborili na zemlju (VIDEO)

- Iako smo zadovoljni postignutim napretkom, nastavljamo istragu, a nivo opasnosti ostaje kritičan - rekao je Nil Bejsu, viši nacionalni koordinator za antiterorističke policijske aktivnosti, prenosi Rojters.

Osumnjičeni je uhapšen u skladu sa Zakonom o terorizmu, navodi britanska agencija.

Britanska služba bezbednosti identifikovala je juče osumnjičenog za umešanost u napad na voz u Londonu uz pomoć snimaka sa sigurnosnih kamera, javio je Skaj Njuz, citirajući snage bezbednosti.

Foto: Tanjug/AP

Dok britanske vlasti sprovode istragu, na stotine vojnika raspoređeno je danas širom zemlje iz bezbednosnih razloga, pridruživši se policajcima na javnim mestima kako bi sprečili eventualne napade posle jučerašnje eksplozije u londonskom metrou.

Vlasti su povećale nivo opasnosti od terorizma na "kritičan" kasno sinoć, nakon što je bomba delimično eksplodirala tokom jutarnje gužve u saobraćaju, što znači da vladine operativne snage veruju da bi mogao da usledi još jedan napad, navodi AP.

Napad se dogodio juče ujutro u vozu na londonskoj metro stanici "Parsons grin", a policija ga je proglasila terorističkim aktom.

Ekstremistička organizacija Islamska džava preuzela je odgovornost za taj napad, a saopštenje o preuzimanju odgovornosti objavila je novinska agencija Islamske države Amak, preneo je Rojters.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA