≫ 

Erdogan strahuje od referenduma: Nezavisnost Kurda će dovesti do novih sukova na Bliskom istoku

Poslanici iračkog Kurdistana odobrili su održavanje referenduma o nezavisnosti te autonomne oblasti u u Iraku 25. septembra

  • 12

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da bi referendum o kurdskoj nezavisnosti na severu Iraka mogao dovesti do novih sukoba na Bliskom istoku.

Erdogan: NATO saveznici da bliže sarađuju protiv terorizma

- Nove krize u regionu, kao što su nastojanja ka nezavisnosti, mogu da izazovu nove konflikte i zato ih treba izbeći po svaku cenu - rekao je Erdogan u generalnoj debati na Generalnoj skupštini UN, prenosi Rojters.

Poslanici iračkog Kurdistana odobrili su održavanje referenduma o nezavisnosti te autonomne oblasti u u Iraku 25. septembra.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kurdistan

    20. septembar 2017 | 08:04

    Turčine, ti si prvi glasao za nezavisno Kosovo!!! A 15 miliona u Turskoj nema nikakva prava, zabranjen im je kurdski jezik, imena, obrazovanje, sistematski su uništavani, i danas turska vojska ih ubija po drugim državama! Kurdi moraju da proglase svoju državu i u Turskoj, i da se ujedine sa 25 miliona Kurda po drugim državama! Živeo slobodni Kurdistan!

  • Zika

    20. septembar 2017 | 07:46

    Priznali ste Kosovo mi ce mo Kurdistan. I dalje posle toga pricati kako smo prijatelji i partneri.

  • Mirko

    20. septembar 2017 | 08:21

    Tako je to kad se podržava separatizam u tuđim državama i nelegalne sekcije (Kosovo) Sve se jednom vraća u svojoj državi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA