Teroristički napad u Kanadi, pronađena zastava ISIS-a: Policajac izboden, kamion se zaleteo na ljude u prometnoj ulici

Šef policije u Edmontonu Rod Kneht dodao da je u automobilu kojim je napadač udario policajca pronađena zastava Islamske države

  • 0

Jedan policajac je izboden nakon što je udaren kolima, a najmanje četvoro prolaznika ranjeno je kada se ka njima u prometnoj ulici zaletio kamion u kanadskom gradu Edmontonu, zbog čega njihove vlasti ova dva slučaja tretiraju i istražuju kao teroristički napad, prenosi CNN.

Ajfelova kula dobija stakleni zid otporan na metke i udare kamiona: Francuzi u strahu od novih terorističkih napada

Šef policije u Edmontonu Rod Kneht izjavio je da je napadač priveden, a da policajci misle da je delovao sam.

On je dodao da je u automobilu kojim je napadač udario policajca pronađena zastava Islamske države, a da je napadač tridesetogodišnji građanin Edmontona, prenosi AP.

Napad je počeo ispred stadiona Komonvelt u subotu kada je beli Ševrolet probio policijsku barikadu iza stadiona i udario policajca koji je odleteo u vazduh.

Kneht je rekao da je nakon toga vozač za kog se veruje da ima oko 30 godina izašao iz automobila i napao policajca nožem pre nego što je pobegao.

Ovim povodom oglasio se i kanadski premijer Džastin Trudo.

 

Policajac je prevezen u bolnicu gde je ustanovljeno da ima povrede, koje nisu opasne po život, a potera za napadačem je pokrenuta.

Nekoliko sati nakon toga, policija je zaustavila vozilo na punktu i nakon provere dokumenata primećeno je da je ime slično vlasniku automobila koji je ranije udario policajca.

Nakon toga, kamion je krenuo u bekstvo ka centralnom delu Edmontona i namerno udarao pešake na trotoaru pri čemu je četvoro ljudi povredio.

Kamion se prevrnuo tokom potere i policija je uspela da uhapsi vozača koji je, prema Knohtu, poznat policiji od ranije.

- Trenutno verujemo da su ova dva incidenta povezana. Utvrđeno je da se ova dva incidenta istražuju kao teroristički akt - rekao je Kneht.

Video pogledajte ovde:

 

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA