Prvi susret novog američkog ambasadora i Putina posle diplomatskog rata: Jedna Vladimirova rečenica je stavila tačku (VIDEO)

Hantsmen je bivši guverner Jute koji je tokom američke predsedničke trke pozivao aktuelnog šefa Bele kuće da odustane od kandidature

  • 1

Novi ambasador SAD u Rusiji Džon Hantsmen predao je danas diplomatske akreditive ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na ceremoniji u Kremlju, prenosi AP.

Putin je upravo uništio poslednju seriju ruskog hemijskog oružja, a za Amerikance koji isto odlažu 3 puta, ima jasnu poruku

Foto: Tanjug/AP

Agencija prenosi da je Hantsmen, bivši guverner Jute koji je tokom američke predsedničke trke pozivao aktuelnog šefa Bele kuće da odustane od kandidature, prošlo nedelje bez problema potvrđen za novog ambasadora u Moskvi.

Foto: Tanjug/AP

AP navodi da je Hantsmen stigao u prestonicu Rusije kao zamena za Džona Tefta, koji je trogodišnji mandat u Moskvi morao da napusti dva dana pre isteka mandata, u vreme sve dubljeg zaoštravanja odnosa SAD i Rusije.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je saučešće novom ambasadoru SAD zbog jučerašnjeg napada u Las Vegasu. Takođe je istakao da Rusija i Amerika ne bi trebale da se mešaju jedna drugoj u pitanja unutrašnje politike.

Foto: Tanjug/AP

Agencija podseća da novi američki ambasador preuzima dužnost nakon što je rusko Ministarstvo spoljnih poslova Rusije naredilo Vašingtonu da broj ljudi u ambasadi i konzulatima u Rusiji smanji za 755 ili dve trećine ukupnog broja, a pošto je prethodno Kongres odobrio nove sankcije protiv Rusije.

Foto: Tanjug/AP

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    3. oktobar 2017 | 22:27

    Jednostavna misao reflektuje utvrđen stav. Izvrsno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA