Novi uragan juri ka obali SAD: Već ovog vikenda preti da izazove katastrofu, na meti Alabama i Florida

Ovo saopštenje NHC-a usledilo je mesec dana nakon što su ogromni delovi na jugu SAD i karipskih ostrva ostali uništeni u seriji uragana koji su ta područja pogodili

  • 1

Američki Nacionalni centar za uragane (NHC) upozorio je da bi ovog vikenda zalivsku obalu SAD mogao da pogodi novi uragan, a da će ako do toga dođe, na meti biti Alabama i prestonica Floride Talalahasi.

Tramp napokon posetio Portoriko nakon uragana Marija: Bacao preživelima ubruse, Melanija se pojavila prvi put u ovakvom izdanju (FOTO) (VIDEO)

Nekoliko nedelja nakon što su smrtonosni uragani pogodili i uništili delove SAD, meteorolozi upozoravaju da bi tokom vikenda američku obalu mogao da pogodi novi uragan, prenosi "Independent".

Nova tropska depresija nalazi se na oko 72 kilometra od karipskog ostrva San Andreas.

Međutim, kako se navodi, NHC je upozorio da se očekuje da ta tropska depresija postane tropska oluja, a potom da se u toku vikenda razvije u uragan kategorije jedan kada će pogoditi negde između Mobila u Alabami i Talahasija.

 

Ovo saopštenje NHC-a usledilo je mesec dana nakon što su ogromni delovi na jugu SAD i karipskih ostrva ostali uništeni u seriji uragana koji su ta područja pogodili.

Uragan Harvi projurio je preko Teksasa izazivajući poplave koje su bile na nivou uragana Sendi iz 2012.

Foto: Tanjug/AP

Nakon toga usledila je jedna od najjačih oluja zabeleženih na Atlantiku, uragan Irma koji je razorio nekoliko karipskih ostrva pre nego što se uputio ka obali Floride.

Uragan Marija kasnije je pogodio američki deo ostrva Portoriko, a gradonačelnik je rezultate tog udara nazvao "nečim sličnim genocidu".

Foto: Tanjug / AP

Skoro polovina Portorika je više od nedelju dana bila bez struje, a veliki broj ljudi nije imao pristup hrani i vodi.

Globalna organizacija Oksfam Internešnal koja radi na okoncanju svetskog siromaštva - priključila se da pomogne navodeći kao jedan od razloga "spor i neadekvatan odgovor" američke vlade.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA