U sobi masovnog ubice u Las Vegasu, pored njegovog leša, pronađena oproštajna poruka? Fotografije otkrivaju plan pokolja (FOTO)

Policija je potvrdila i da su fotografije objavljene na internetu na kojima se vidi telo napadača, na podu pored dve puške i sa rukavicama na rukama, autentične

  • 9

Misteriozni papir primećen je pored mrtvog tela masovnog ubice Stivena Pedoka (64), koji je u nedelju ubio 58 ljudi, i ranio na njih stotine na festivalu u Las Vegasu.

Prve fotografije sablasne sobe masovnog ubice iz Las Vegasa: Ovim oružjem je sejao smrt sa 32. sprata hotela (FOTO)

Slike su procurele pre dva dana, a na njima se vidi koje je sve oružje koristio u napadu, kao i Pedokovo mrtvo telo kako leži u lokvi krvi u hotelskoj sobi. Vlasti i dalje istražuju motiv ovog masovnog ubistva.

Moguća poruka vidi se na stolu, a preko nje stoji lepljiva traka i čini se da je pored nje olovka. Policija nije potvrdila da je pronašla oproštajnu poruku, koju je ubica napisao pre nego što je izvršio samoubistvo.

Na jednoj od fotografija vidi se i čekić, za koji se veruje da je Pedok iskoristio kako bi razbio prozor hotelske sobe i potom pucao na ljude kroz njega.

Zašto masakr u Americi nije teroristički napad i koja jedna stvar je zajednička svim masovnim ubicama? (FOTO) (VIDEO)

Policija je potvrdila i da su fotografije objavljene na internetu na kojima se vidi telo napadača, na podu pored dve puške i sa rukavicama na rukama, autentične, preneo je Rojtes.

Policija Las Vegasa objavila je detalje masakra, navodeći da je napadač Pedok pucao na ljude između devet i 11 minuta pre nego što se ubio, kao i da je postavio kamere unutar i izvan hotelske sobe da bi mogao da prati kretanje policije. Svedoci tvrde da je pucnjava trajala od 10 do 15 minuta.

Istražitelji su na tri lokacije, pozvezane sa Pedokom, pronašli 47 komada oružja - u hotelskoj sobi odakle je pucao, njegovoj kući i još jednom imanju. U samoj hotelskoj sobi pronađeno je 12 pušaka koje su modifikovane tako da deluju kao automatsko oružje.

Tačinije, nađeni su uređaji za ubrzavanje oružane vatre, odnosno dva uređaja (bump-stock) koji se postave na poluautomatsko vatreno oružje pa ono radi kao automatsko. Oružje je, kako je izjavila novinarima specijalni agent Džil Snajder, kupljeno u četiri američke države - Nevadi, Juti, Kaliforniji i Teksasu.

U njegovom automobilu pronađen je amonijum nitrat, koji se može iskoristiti za pravljenje eksploziva.

Britanska agencija napominje da je policija ranije objavila da je 59 osoba ubijeno u napadu, bez napadača, ali je kasnije precizirano da je 58 ljudi ubijeno.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad, međutim dokaza da je Pedok bio povezan sa islamistima nema. Policija smatra da je delovao sam.

AMERIČKA TAJNA "72 MINUTA": Zašto je specijalcima toliko dugo trebalo da upadnu u sobu masovnog ubice? (VIDEO)

Na 100 Amerikanaca ide 88 komada oružja, hiljade ginu! Zašto Amerikancima ne odgovara promena zakona, ni posle krvavog Las Vegasa?

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ATIMUS

    5. oktobar 2017 | 19:43

    Naivno izrežirana zločinačka režija neke tajne službe radi kreiranje mišljenja javnog mišljenja

  • Putin R.S

    5. oktobar 2017 | 17:26

    Uopste ne verujem da je ostavio oprostajno pismo. Zasto su tek posle dva dana to objavili?

  • Ivan

    5. oktobar 2017 | 18:00

    Imam osecaj da je ovaj covek potpuno nevin da su pucale tajne slizbe za opravdanje borbe protiv terorizma i vrsljanje po citavom svetu ovaj covek je bio odlican izgovor verovatno su ga ubili i napravise od njega ubicu teroristi mozda gresim ali ovo je moje misljenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA