Severna Koreja: Amerika nas naterala da napravimo nuklearno oružje

Delegacija Severne Koreje smatra nuklearno naoružanje jedinim efikasnim sredstvom u zaštiti suverenosti te zemlje

  • 7

Sjedinjene Američke Države su naterale Severnu Koreju da napravi hidrogensku bombu, rekao je šef severnokorejske delegacije na skupštini Interparlamentarne unije (IPU).

Putin je Kim Džong Unu upravo zadao udarac

Delegacija Severne Koreje smatra nuklearno naoružanje jedinim efikasnim sredstvom u zaštiti suverenosti te zemlje, izjavila je predsednik gornjeg doma ruskog parlamenta Valentina Matvijenko.

Ona je nakon sastanka sa potpredsednikom Vrhovne narodne skupštine Severne Koreje An Dong Čunom na marginama sednice skupštine IPU rekla da članovi severnokorejske delegacije insistiraju na tome da je posedovanje nuklearnog oružja jedini način da se zaštiti zemlja i njeni stanovnici, naročito nakon 70 godina komplikovanih odnosa sa SAD.

Foto: Tanjug/Marko Đoković

Matvijenkova je izjavila i to da delegacija Severne Koreje još nije spremna za razgovore sa predstavnicima Južne Koreje tokom zasedanja skupštine IPU, dok su predstavnici Seula izrazili spremnost za razgovore sa Pjongjangom, prenosi TASS.

- To bi moglo da se objasni činjenicom da je stepen nepoverenja između Seula i Pjongjanga prilično visok i da je, prije nego što dve strane stupe u pregovore, neophodno stvoriti uslove za dijalog i smanjiti tenzije između dve zemlje - rekla je Matvijenkova.

Daljinac

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr_sokrates

    16. oktobar 2017 | 23:58

    Ne razumem... amerika.. ima pravo da poseduje nuklearno naoruzanje.. iako vrsi agresiju na mnoge zemlje.. a severna koreja koja ne vrsi agresiju i zeli samo da sacuva svoj mir... ne sme da ima nuklearno naoruzanje... kada kazem koreja.. mislim i na sve ostale zemlje koje su bile meta amerike... pa koje ovde lud? Ja razumem da vlada zakon jaceg a ne pametnijeg... ali i zivotinje se skupe u copor pa brane svoju teritoriju.. ili cak napadnu i jaceg... samo mi ljudi koji vazimo za inteligentna i napredna bića ... trpimo teror.. iako svi dobro znamo (barem velika vecina) da je amerika jedno veliko zlo!!! Koja puni svoj budzet.. i obogaćuje svoju zemlju... sa svim tim ratovima.. dok nase unistava... zemlja je postala jedno odvratno mesto zivot...

  • KOSINGAS

    16. oktobar 2017 | 19:01

    Amerika tera sve koji bi da se u svojoj zemlji pitaju, prave atomsku bombu.Samo je S.Koreja bila u mogućnosti da je napravi.

  • piercing&tatto

    16. oktobar 2017 | 19:50

    Bog nikad neće dozvoliti da se dogodi nuklearni rat na zemlji ipak zemlja pripada Bogu a on to neće dozvoliti iako bude rokačine to će biti samo na određenim gradovima dok će planinski predjdli biti čisti uvek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA