≫ 

(PRATITE OLUJU UŽIVO) Evropu za vikend očekuje VREMENSKA BOMBA: Posle Ofelije stiže Brajan, prete uraganski vetrovi i poplave!

Oluja će pogoditi jugozapadnu obalu zemlje u 9.00 časova u subotu 21. oktobra sa vetrom od oko 128 km/h

  • 8

Oluja moćnija od "Ofelije" pogodiće Veliku Britaniju ovog vikenda, najavljuju meteorolozi.

Najbizarnije pojave posle uragana Ofelija: Sunce je postalo crveno, nebo se upalilo, ptice su poludele, a onda se pojavio tornado (FOTO) (VIDEO)

Prema prognozama meteorologa, oluja "Brajan" uništiće drveće i objekte koji su već oslabljeni nakon udara "Ofelije" početkom sedmice. Očekuje se da će "Brajan" pogoditi područje u subotu, 21. oktobra. Zahvatiće Vels, severozapad i veći deo južne Engleske.

Za razliku od "Ofelije", koja je pogodila celu Irsku i jugozapad Engleske, "Brajan" će zahvatiti celu zemlju, piše list "Dejli ekspres".

Meteorolozi upozoravaju na sistem niskog pritiska, koji je trenutno iznad Atlantika, odnosno pad od 24 milibara u periodu od 24 časa, što će izazvati "eksplozivnu ciklogenezu" ili "vremensku bombu".

Očekuju se vetrovi uraganske snage i veliki talasi. Oluja će, prema najavi meteorologa, pogoditi jugozapadnu obalu zemlje u 9.00 časova u subotu 21. oktobra sa vetrom od oko 128 kilometara na čas.

Stanovnici zapadnih i jugozapadnih priobalnih područja upozoreni su na velike talase kako bi spremili odbranu od poplava.

Foto: wxcharts.eu

Vlada je upozorila i na pojavu snažnih vetrova na jugu i zapadu Engleske.

Pratite ovde uživo:

Daljinac

(Telegraf.rs/ Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA