Posle više od 50 godina biće otkrivene poverljive informacije o ubistvu Džona Kenedija: Tramp najavio otvaranje tajnih dosijea

Američki nacionalni arhiv je kroz godine već objavio većinu dokumenata o atentatu, ali poslednji delovi dosijea još su uvek tajni

  • 9

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će odobriti objavljivanje preostalih poverljivih dokumenata o atentatu na predsednika Džona Kenedija 1963. godine.

Tajni snimak atentata na Džona Kenedija: Li Harvi Osvald bio je samo deo veće zavere, zašto su CIA i FBI zadržali ključne dokumente? (VIDEO)

- Kao predsednik odobriću otvaranje blokiranih i poverljivih dosijea o JFK-u - napisao je Tramp na Tviteru.

 

Američki nacionalni arhiv je kroz godine već objavio većinu dokumenata o atentatu, ali poslednji delovi dosijea još su uvek tajni i samo je Tramp ovlašćen da odluči hoće li oni ostati zatvoreni za javnost ili objavljeni.

Kenedijevo ubistvo jedno je od najvažnijih događaja u američkoj istoriji.

Kenedijevo ubistvo u Dalasu 22. novembru 1963. jedan je od najvažnijih datuma u američkoj istoriji i do danas je popularna tema teoretičara zavere, iako je zvanična istraga zaključila da je za atentat odgovoran usamljeni napadač, Li Harvi Osvald.

Foto: AP/Tanjug

Uprkos nekim utemeljenim sumnjama u rezultate istrage i teorijama koje tvrde da su u atentat bili uključeni organizovani kriminal, Kuba ili agenti američke tajne službe, teoretičari zavere još uvek nisu pružili nikakav dokaz da je Osvald imao pomagače.

The Washington Post piše kako stručnjaci ne smatraju da će dokumenti doneti neke nove bombastične informacije, ali bi mogli i da rasvetle aktivnosti atentatora kada je bio u Meksiko Sitiju krajem septembra 1963. godine, kao i delovanje kubanskih i sovjetskih špijuna.

Foto: Wikipedia/Abbie Rowe White House Photographs

Kenedi je ubijen u 46. godini i do danas je ostao jedan od najomiljenijih američkih predsednika.

Daljinac

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    22. oktobar 2017 | 18:14

    UNAKRSNA VATRA CIJA AGENATA A FBI OMETAO ISTRAGU!!! RAZLOG -HTEO JE FEDERALNE REZERVE DA STAVI POD KONTROLU!!!!

  • Jeretik

    22. oktobar 2017 | 13:49

    Samo pozuri , kako stoje stvari ,ode i ti u poverljive dokumente .

  • Uroš d'dorf

    22. oktobar 2017 | 15:39

    Ha ha,čik ako smeš....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA