Ubistvo i samoubistvo vojnika: Rus slučajno pucao u kolegu, pa presudio sebi

Nacionalna garda Rusije saopštila je da će biti formiran istražna komisija koji će voditi istragu o ovom zločinu

  • 5

Ruski vojnik se ubio na poligonu u Jermeniji, nakon što je slučajno usmrtio svog kolegu, saopštio je danas pres služba ruskog Južnog vojnog okruga.

Džihadisti ubili ruskog generala: Oslobađao je grad od terorista kada je poginuo, da li se sprema osveta?

- Vojnik pod ugovorom flagrantno je prekršio bezbednosne predostrožnosti dok je vraća oružje u oružarnicu i slučajno ispalio hitac iz automata, smrtonosno ranivši jednog vojnika. Nakon incidenta, vojnik se ubio plašeći se od odgovornosti za smrt svog kolege - navodi se u saopštenju pres službe, prenosi TAS S.

Ranije danas u Čečeniji je oficir pucao i ubio četiri vojnika, pre nego što su ga gardisti ubili, saopštila je ruska Nacionalna garda.

Kako navode ruske agencije, oficir je zapucao na gardiste unutar barake u selu Šelkovskaja, a ubili su ga čuvari koji su bili na dužnosti, prenosi AP.

Nacionalna garda Rusije saopštila je da će biti formiran istražna komisija koji će voditi istragu o ovom zločinu.

U Rusiji se pre nepunih mesec dana dogodio incident u kojem je pripadnik ruske vojske pucao i ubio tri vojnika tokom vežbi, ranivši tom prilikom još dva vojnika. Počinilac tog napada je pronađen i ubijen.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • piercing&tattoo

    24. oktobar 2017 | 00:15

    Najgora vojska piju po citav dan onda se pobiju fuj

  • Zoro

    24. oktobar 2017 | 07:53

    Nijedna vojska koja ima osvajacke pretenzije ne neguje demokratiju i transparentnost u svojim redovima vec disciplinu na granici humanosti. Tako je od vajkada. Cinjenica je da je najudobnije biti vojnik u skandinavskim zemljama ili zemljama Beneluksa ali tu nema adrenalina. Ovi momci su izgleda to zeleli i na zalost to se fatalno zavrsilo. A da se koriste alkohol i trava da bi se smanjila napetost - cinjenica je. Nema svako celicne zivce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA