≫ 

Ruska snajperistkinja Snežana poginula u Ukrajini: Bila je na sahrani devojčice (5), a zatim odlučila da se bori za Krim (FOTO) (VIDEO)

Ranije je učestvovala u borbama za aerodrom u Donjecku kada je pohvaljena zbog "hrabrosti i mržnje prema kukavičluku"

  • 11

Ruska snajperistkinja Anastasija Slobodanjuk (26), poznatija pod kodnim imenom Snežana (Snow White), ubijena je na istoku Ukrajine gde se borila na strani proruskih pobunjenika i za Vladimira Putina, prenose strani izveštaji.

Rusija diže ogradu između Krima i Ukrajine: Biće dugačka 50 kilometara, koštaće više od 3 miliona evra

Slobodanjuk je bila poznata i kao "ruska smrtonosna snajperistkinja", a prema dostupnim informacijama, proruski pobunjenici su je izrazito cenili ističući njenu "izuzetnu hrabrost" u krvavim borbama u regionu.

Ona je odlučila da se pridruži pobunjenicima na ratištu nakon što je bila svedok sahrane petogodišnje devojčice koja je poginula tokom opsade Slavinska 2014. godine.

- Kada je videla fotografiju devojčice sa lukom i strelom, u beloj haljini i sa lutkom u kovčegu, znala je da više jednostavno ne može da živi kod kuće jer to ne bi mogla sebi da oprosti - rekao je jedan od izvora.

Slobodanjuk je umela da kaže da se "neprihvatljivo ne može prihvatiti".

- Ukoliko ne zaustavite zlo i sami postajete zli - citirali su je prijatelji, prenosi englesi "Miror".

Foto: myrotvorets.center

Ranije je učestvovala u borbama za aerodrom u Donjecku kada je pohvaljena zbog "hrabrosti i mržnje prema kukavičluku".

- Video sam je kako se nosila sa situacijom na aerodromu u Donjecku i znao dam da može postati ratnica. Ranjena je dok je pokušavala da izvuče povređene vojnike noseći teret na leđima. Samo dva sata kasnije bila je željna da se ponovo vrati u borbu. Vojnici iz raznih brigada bili su tamo u to vreme, i neke ste morali da gurate u bitke. Ona se gnušala na svaki znak bilo kakvog kukavičluka - rekao je novinar Genadi Dubovoj.

Foto: myrotvorets.center

Njen momak, komandant pobunjenika Mihail "Givi" Tolstik ubijen je u februaru ove godine raketom. On se nalazio na EU listi snakcija.

Komandant Givi je svojevremeno dao intervju u kojem je rekao da nema ni ženu, ni decu, ni devojku, što dovodi u pitanje navode ukrajinskih medija.

Prema izveštajima, Snežana je ubijena ukrajinskim snajperom u distriktu Spartak u samoproklampovanoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).

Broj njenih žrtava nije poznat, a proukrajinske snage sa oduševljenjem su prenele vest o njenoj pogibiji.

Foto: myrotvorets.center

Ona je ranije odbila da odgovori zbog čega je izabrala ime Snežana, ali je rekla: Ja nisam iz bajke, ja sam sa Krima.

- Potrebne su godine da postanete vešt snajperista. Sada sam samo dobar pucač koji ne koristi kalašnjikov već snajpersku pušku. Dajem sve od sebe - rekla je svojevremeno.

Foto: myrotvorets.center

Njenu smrt još nisu potvrdili zvaničnici iz DNR.

Cela informacija je potekla sa sa Tviter naloga jednog korisnika iz Ukrajine, koji objavljuje fotografije poginulih vojnika DNR i LNR. Na slici je napisano i ''Good job!'' (Dobro odrađeno).

Daljinac

(Telegraf.rs/Foto: myrotvorets.center)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    24. oktobar 2017 | 16:24

    Nisu to Ruski pobunjenici nego borci za slobodu.

  • Miroslav

    25. oktobar 2017 | 09:09

    Jugoslaviji su odmah stavili sankcije, a Ukrajina ima podršku NATO.

  • Dzejson

    25. oktobar 2017 | 06:17

    Jel tamo jos ratno stanje..zar se nije smirilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA