SSSR strahovao da će ih SAD optužiti za ubistvo Kenedija i da će izbiti NUKLEARNI RAT: Novi detalji o misterioznom zločinu

Dokumenta o ubistvu Kenedija su objavljena u utorak na sajtu Američkog nacionalnog arhiva

  • 3

Zvaničnici SSSR-a plašili su se da će ih Amerikanci okriviti da su nagovorili Lija Harvija Osvalda da ubije Džona Kenedija 22. novembra 1963. godine, pokazao je jedan od 2.891 dokumenata o ubistvu koje je američki predsednik Donald Tramp dozvolio da se objave.

Trampa zaplašili CIA i FBI? Dokumenti o ubistvu Kenedija ipak nisu objavljeni!

Dokumenta su objavljena u utorak na sajtu Američkog nacionalnog arhiva, ali nisu objavljeni svi detalji, jer su CIA i FBI ubedile Trampa da ne objavi preostalih 300 dokumenata, piše "Daily Mail".

U jednom dokumentu FBI iz 1. decembra 1963. godine, direktor Džej Edgar Huver, otkrio je šta je sve agencija naučila o reakciji Sovjeta na ubistvo Kenedija, kao i šta je agencija sve znala o Osvaldu.

Deo dokumenata otkrio je da su Rusi bili opsednuti teorijama zavere isto koliko i ostatak sveta.

Prema dokumentima, zvaničnici Komunističke partije SSSR-a verovali su da postoji dobro organizovana zavera ultradesničara u Americi kako bi izvršili državni udar.

FBI je verovao da ubistvo američkog predsednika nije bilo delo jednog čoveka, već da je u taj zločin bilo uključeno nekoliko ljudi.

Objavljena dokumenta su takođe otkrila da su Rusi strahovali da će ih Amerikanci optužiti za ubistvo i da će započeti rat.

Foto: Profimedia/Sputnik

- Osvald je neurotični manijak koji je bio neveran svojoj državi i svemu ostalom. On nikada nije pripadao nijednoj organizaciju u SSSR-u i nikada nije dobio naše državljanstvo - stoji u dokumentima.

Dokument CIA iz maja 1964. godine sadrži konverzaciju sa tadašnjim predsednikom SSSR-a Nikitom Hruščovim, koji je rekao da ne veruje da je američka sigurnost neadekvatna, već da je postojala zavera da se ubije Kenedi. Hruščov je takođe istakao da je policija Dalasa bila saučesnik u ubistvu.

Foto: Wikipedia/Walt Cisco, Dallas Morning News

Podsetimo, Bela kuća je objavila 2.891 dokument u vezi sa ubistvom Džona Kenedija, ali je Tramp ipak određeni broj dokaza sačuvao od očiju javnosti na nagovor bezbednosnih službi kojima je dao rok od šest meseci da opravdaju svoj zahtev.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luna

    27. oktobar 2017 | 12:59

    I vraća znaju da ga je smaknu Cia po direktivi "ljudi iz senke". Bio je švaler i nije držao jezik za zubima kad je bio sa Merilin u krevetu.

  • Dr.M

    27. oktobar 2017 | 10:39

    Da je Osvald sa te visine, pokretnu metu mogao precizno dvaput pogoditi sa tri ispaljena metka, prvi promašio u kratkom vremenu sa puškom koju mora repertirati da bi ubacio metak...

  • Banja luka hamburg

    28. oktobar 2017 | 13:40

    zbog amera kaznit ce nas nas Bog ili ko vec vlada prirodom.Ameri su hijene

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA