≫ 

Američka vojna koalicija pronašla hemijsko oružje ISIS-a u Iraku i Siriji

Početkom avgusta, koalicija je tvrdila da ne zna da su borci ISIS-a upotrebljavali hemijsko oružje u Siriji

  • 17

Koalicija koju predvode SAD zabeležila je da je teroristička grupa ISIS koristila hemijsko oružje u Siriji i Iraku, saopštio je za Sputnjik portparol koalicije Rajan Dilon.

Osveta Islamske države piše se krvlju: Mučki ubili 128 ljudi, decu i žene klali, tukli i lomili im ruke (VIDEO)

- Na dva različita mesta otkrili smo mine i ručne protivtenkovske granate sa hemijskim supstancama koje su pokušali da koriste kao hemijsko oružje. Takođe smo videli i zalihe industrijskih materijala koji bi, kada se pomešaju, mogli da se iskoriste na neki hemijski način (kao hemijsko oružje) - rekao je Dilon.

Početkom avgusta, koalicija je tvrdila da ne zna da su borci ISIS-a upotrebljavali hemijsko oružje u Siriji, što je više puta izjavio zvanični Damask, prenosi Sputnjik.

Stejt department je 19. oktobra prvi put priznao da su teroristi grupe Hajat Tahrir el Šam, koja je povezana sa Nusra frontom, koristili hemijske supstance. Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da u provinciji Idlib, u kojoj operiše grupa, bio „poznat samo jedan slučaj upotrebe hemijskog oružja — u Han Šejhunu“, ali su SAD za to optuživale vladine trupe.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    28. oktobar 2017 | 10:32

    Kakva koalicija ?pa ameri su teroristi oni prvo zapale nekome kuću pa se posle pojave kao vatrogasci da bi gasili benzinom oni starno misle da smo mi budale

  • Milos . S

    28. oktobar 2017 | 14:26

    Vi ameri svetske ubice !!! Kakve sve bljuvotine i laži i dalje izgovarate sva sreća nije više narod naivan da vam poveruje . Vaša je politika transparentna i narod vidi i prepoznaje vaše namere . Vi ste sve zakuvali po Evropi , Aziji , i Africi vi ste stvorili ISIS-a da bi bila još veća katastrofa nego što jeste . Vi nedužan i pravedan narod ubijate radi svog ličnog interesa vi to sve radite da bi skrenuli pažnju na druge a sve to gledate kao nemi posmatraci . Radite šta hoćete ali budite sigurni da nećete još dugo kako ste bili zacrtali svojim politikom .

  • Posmatrac

    28. oktobar 2017 | 09:37

    Pa znaju gde su ostavili!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA