≫ 

Šef albanske tajne službe podneo ostavku: Razlog je skandal zbog umešanosti ministra policije u šverc droge?!

Ostavka prvog čoveka albanske tajne službe, ističe se, podstakla je spekulacije o mogućim motivima

  • 2

Prvi čovek albanske tajne službe Višo Ajazi Lika podneo je ostavku, ne navodeći razlog, što je izazvalo lavinu spekulacija u redovima opozicije, piše RTS pozivajući na albanski portal Šekuli.

9 milijardi evra droge sakriveno u tunelima, Rama direktno kontroliše šverc droge: Teške optužbe bivšeg albanskog predsednika

Kako navodi, Likin naslednik je dosadašnji zamenik šefa ŠIŠ-a Helidon Bendo.

RTS dodaje, pozivajući se na albanske medije, da je Lika ostavku podneo u petak, a njegov naslednik određen je posle sastanka premijera Edija Rame i predsednika parlamenta Iljira Mete.

Ostavka prvog čoveka albanske tajne službe, ističe se, podstakla je spekulacije o mogućim motivima, pa je lider opozicionih demokrata Ljujzim Baša rekao da "postoji mogućnost" da je Likina ostavka proizvod političkog pritiska, kako bi se umanjile posledice posle skandala sa navodnom umešanošću bivšeg ministra policije Seimira Tahirija u šverc droge.

- Mislim da sve rade kako bi sakrili aferu Tahiri... Svet neće dozvoliti da Albanija ponovo postane mafijaška država. Ovo pitanje je tek otvoreno - rekao je Baša.

Ostavka šefa albanske tajne službe usledila je nedelju dana pošto je u Tirani izbio skandal jer je nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Saimir Tahiri osumnjičen da je bio deo kanala za krijumčarenje, koji je drogu iz Albanije prebacivao u Italiju.

Italijanska policija predala je vlastima u Tirani oko 400 strana transkripata prisluškivanih razgovora, u kojima se Tahiri pominje kao osoba čiju su kampanju finansirali mafijaši, što on negira.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kimi

    30. oktobar 2017 | 17:28

    80% albanaca rade sa drogom a ostalih 20 rade za njih..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA