Pitali su misice za mere grudi, struka i bokova, njihovi odgovori ostavili su sve šokiranim (FOTO) (VIDEO)

Izbor za Mis Perua ove godine bila je u znaku protesta protiv nasilja protiv žena.

  • 1

U Peruu su alarmantne brojke o ubistava žena. Samo u 2015. desilo se 96 slučajeva femicida. Lepotice koje su se takmičenje za titulu Mis Perua iznenadile su gledaoce i publiku svojim odgovorima na pitanje o merama njihovih grudi, struka i bokova.

Misica Marija i njena sestra Sofija brutalno su ubijene: U najopasnijoj zemlji za žene na svetu, na svakih 16 sati jedna nastrada, a kazne nema (FOTO) (VIDEO)

Umesto odgovora na pitanje o njihovim telesnim proporcijama, gledaoci su mogli čuti alarmantne brojke koje su govorile o brutalnosti nasilja nad ženama u toj zemlji.

- Moje ime je Romina Lazano, predstavljam Kalao i moje mere su: 3.114 žena koje su postale žrtvama trgovine ljudima - rekla je lepotica koja je na kraju ponela titulu Mis Perua.

- Devojčica umre na svakih 10 minuta kao rezultat seksualne eksploatacije - rekla je takmičarka Samanta Bataljanos.

Takmičarka Karen Kueto je istakla da je samo ove godine bilo 82 femicida i 156 pokušaja istog, dok je Kelin Rivera na sceni rekla da 6.573 slučajeva nasilja nad ženama registrovano samo u regionu gde ona živi.

 
En breves minutos estaremos vivo para la web del @elcomercio junto a nuestra Miss Perú 2018 @romilozano #MissPeru2018 #ElComercioA post shared by Organización Miss Perú (@missperuofficial) on

Kandidatkinje su u odgovorima nizale šokantne brojke, poput 13.000 seksualno zlostavljanih devojčica, 70 posto žena izloženih svakodnevnom seksualnom uznemiravanju ili 2.202 slučaja femicida (ubistava žena motiviranih mržnjom prema ženskom polu).

Kad je došlo vreme za deo takmičenja u kojem lepotice šetaju u kupaćim kostimima, iza njih su se vrteli novinski članci o zlostavljanju i nasilju nad ženama. Organizatorka Džesika Njuton u tom delu posebno je naglasila da "žene imaju pravo hodati gole, ako to žele".

 
Revivamos momentos de la final. #MissPeru2018A post shared by Organización Miss Perú (@missperuofficial) on

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nataša

    2. novembar 2017 | 12:04

    Žene,kad se borimo protiv nasilja moramo da se borimo tako što moramo da učinimo više za nas.Žene svih zemalja,ujedinite se.Kako?Moramo da menjamo nešto u sebi i na sebi.Prvo,ne smemo sebe da prikazujemo kao meso na prodaju,kao objekat na kome treba da je sve savršenih proporcija,da se seckamo,gladujemo,izvrćemo na postavu.Zato što je prošao ceo jedan vek,gde je žena morala da se dokaže,da je jedino vrhunsko biće u vasioni koja može sve,i na kraju i da život i udahne żivot i smisao svemu.Ako već poklanjate mladost i lepotu,vladajte mozgom,jer dokazano je da muškarci više razmišljaju ........om.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA