≫ 

Albanac priznao da je izrešetao atinskog advokata, opciju 2 za ubistvo Amerikanca na Zakintosu: Ko je naručio likvidaciju?

Policija veruje da je njih dvojicu unajmila albanska kriminalna grupa kako bi zaplašili Zafiropulosa i primorali ga na saradnju u pokušaju ucenjivanja jednog od njegovih klijenata

  • 0

Albanac Ljavdimir Ibrahim (32) priznao je danas pred istražnim sudijom da je učestvovao u ubistvu uglednog advokata Mihalisa Zafiropulosa 12. oktobra u njegovoj kancelariji u Atini, prenose grčki mediji.

Izrešetan jedan od najboljih advokata u svojoj kancelariji u Atini: Bio je opcija dva za slučaj ubistva Amerikanca na Zakintosu

Grčka policija još traga za drugim albanskim državljaninom koji je u bekstvu i, kako se veruje, već pobegao u Albaniju.

Policija veruje da je njih dvojicu unajmila albanska kriminalna grupa kako bi zaplašili Zafiropulosa i primorali ga na saradnju u pokušaju ucenjivanja jednog od njegovih klijenata.

Policija je juče navela da je u ubistvo umešano pet osoba, prenosi ANA:

Ibrahim je prethodno pobegao iz zatvora Kasandra gde je služio šestogodišnju kaznu zbog pljački i gde se nije vratio posle petodnevnog odsustva u aprilu 2016. godine.

Zafiropulos je u proteklih nekoliko godina zastupao mnogobrojne optužene u slučajevima korupcije i bio veoma aktivan u Advokatskoj komori Atine.

Ubijeni advokat je, inače, sin nekadašnjeg predsednika Advokatske komore Atine Epaminondasa Zafiropulosa, koji je bio i poslanik konzervativne stranke Nova demokratija. Bio je preporučen za slučaj ubistva američkog državljanina Bakarija Hendersona na Zakintosu, za koji su optuženi Srbi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA