≫ 

Najpametniji čovek na svetu ima novo zabrinjavajuće upozorenje: Moraćemo da napustimo Zemlju za 600 godina jer nas čeka pakao!

On je na samitu Tencet WE u Pekingu putem video-poziva upozorio da će nam se preveliko korišćenje energije obiti o glavu u bližoj budućnosti

  • 26

Stiven Hoking, jedan od najpoznatijih fizičara i najvećih umova današnjice, predviđa da će na Zemlji 2617. godine biti pravi pakao.

STRAVIČNO UPOZORENJE: Ljudi će u narednih 100 godina morati skroz da napuste Zemlju!

On je na samitu Tencet WE u Pekingu putem video-poziva upozorio da će nam se preveliko korišćenje energije obiti o glavu u bližoj budućnosti.

Kako kaže, čovek će biti kriv za kraj života na Zemlji, koji će se desiti tako što će planeta postati jedna velika „užarena lopta“.

Kako kaže, da bismo se spasli čovek mora da se „ode tamo gde niko nikada nije bio“, aludirajući na milionsko istraživanja i inženjerski program "Breakthrough Starshot" najavljen u 2016. godini, a u koji je uključen u vlasnik Fejsbuka Mark Zakerberg

- Ideja koja stoji iza ove inovacije jeste da se nanokraftovi, robotske sonde teške samo nekoliko grama, voze na svetlosnim zracima. Takav sistem bi mogao stići do Marsa za manje od sata, do Plutona za nekoliko dana, a prolazeći Vojadžer za manje od nedelju dana i stići do zvezde Alfa Kentauri za nešto više od 20 godina - rekao je Stiven govoreći o međuzvezdanom programu putovanja i istraživanju planeta koje orbitiraju oko nepoznatih zvezda.

Stiven se takođe osvrnuo i na bližu tehnološku budućnost rekavši da efikasna veštačka inteligencija može biti najveći događaj u istoriji naše civilizacije, ali ujedno i najgori.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joca

    10. novembar 2017 | 11:27

    Svaka čast Stivenu Hokingu na njegovoj pameti i naučnom radu, ali stvarno me ne intresuje šta će biti za 600 godina pošto ne znam ni šta će biti danas popodne.

  • Volim svoju zemlju 🇷🇸

    9. novembar 2017 | 08:36

    Ovaj odavno nije normalan

  • Cika Velja

    8. novembar 2017 | 23:16

    Moze biti da je on najpametniji na planeti,al je zato sigurno da od njega prakticne koristi nema...a to se onda ne zove pamet nego jurenje vetra!?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA