Kakav je zapravo ozloglašeni narko-bos El Čapo: Nije se drogirao, ni pio, a sada halucinira u zatvoru i gubi pamćenje?!

Advokati navode da El Čapo više ne može da se seti ljudi, mesta i događaja, žali se na halucijacije i tvrdi da ga proganjaju

  • 2

Advokati meksičkog narko-bosa Hoakina Guzmana zvanog El Čapo, tvrde da se njegovo mentalno zdravlje pogoršava u američkom federalnom zatvoru u Njujorku zbog restriktivnih mera koje se primenjuju i da je on počeo da halucinira.

Žene narko-bosova progovorile o podzemlju i krvavom novcu: Bile smo bogatije od najluđih snova, a onda smo izdale El Čapa (VIDEO)

Advokati su to naveli u zahtevu za psihološku procenu njihovog klijenta koju su podneli sudu. Sudija je u sredu dao dozvolu da ozloglašenog narko-bosa pregleda psiholog u zatvoru.

El Čapo se nasmejao i mahnuo svojoj supruzi i dvema mladim ćerkama, koje su bile na galeriji dok je on ulazio u sudnicu na saslušanje o mogućnosti pregleda stručnog lica Meksikanca zbog loših uslova u zatvoru.

- Pamćenje mu je loše, ne pamti stvari. Ne želim da dođe do tačke da nam on ne može pomoći u odbrani - rekao je advokat Eduardo Balarezo o stanju svog klijenta ispred suda.

Advokati navode da El Čapo više ne može da se seti ljudi, mesta i događaja, žali se na halucijacije i tvrdi da ga proganjaju, takođe, uveren je da ga vlada snima tokom boravka u ćeliji.

Foto: AP/Tanjug

Američki sudija Brajan Kogan odobrio je pregled, ali je rekao da će Guzman moći da razgovara sa prihologom bez ikakvog fizičkog kontakta.

Guzman je prebačen u SAD u januaru i izjasnio se da nije kriv za optužbe da je nadgledao kartel Sinaloa, međunarodnu kriminalnu bandu odgovornu za krijumčarske operacije droge vredne nekoliko milijardi dolara, kao i za ubistva i kidnapovanja.

U Meksiku je postao ozloglašen kada je dvaput uspeo da pobegne iz zatvora, drugi put 2015. godine uz pomoć dugačkog tunela.

Foto: Tanjug/AP

ŽIVOT EL ČAPA

Prema rečima supruga trgovaca droge, blizanaca Pedra i Margarita Flores Juniora, koji su blisko sarađivali sa kartelom Sinaloa, El Čapo se brinuo o sebi. Nije se drogirao, nije pio alkohol, želeo je da njegov um i telo bude zdravo. Čak je uzimao vitamine.

- Bio je veoma nasilan čovek tako da su svi bili preplašeni zbog njega. Nije morao da viče, samo bi posmatrao ljude i studirao ih, kao da je gledao kroz njih. Sve je posmatrao, svaku reč koja je izgovorena jer u tom poslu, nikome ne možete da verujte - rekla je jedna od žena narko-bosova.

On je imao i nežnu stranu, dodaje i kaže da ga je sigurno slomilo to što su njen suprug i njegov brat, bili doušnici SAD za El Čapa.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    9. novembar 2017 | 21:47

    Advokati tvrde , pa advokati ga i nagovorili .

  • ko je lud da bude uvek pametan

    11. novembar 2017 | 00:23

    kad ima cime da platis, mos sve- tako kaze americki zakon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA