≫ 

U Vatikanu više ne prodaju cigarete: Ostaju bez 10 miliona evra

Kako je saopštio Vatikan, papa Franja je doneo tu odluku zato što "Sveta stolica ne može da doprinosi aktivnosti koja jasno škodi zdravlju ljudi"

  • 9

U Vatikanu više neće moći da se kupuju cigarete, čime se ova država odriče godišnje dobiti čija je vrednost procenjena na 10 miliona evra.

Kafići u Pragu u kojim nije zabranjeno pušenje: Otkrivamo gde su da ne gubite vreme tražeći ih

Kako je saopštio Vatikan, papa Franja je doneo tu odluku zato što "Sveta stolica ne može da doprinosi aktivnosti koja jasno škodi zdravlju ljudi".

U saopštenju se poziva na podatke Svetske zdravstvene organizacije prema kojima je pušenje uzrok više od sedam miliona smrti godišnje širom sveta, piše B92.

Prodaja cigareta u Vatikanu predstavlja drugi najlukrativniji izvor prihoda ove države posle prodaje gasa oslobođenog poreza, prema knjizi iz 2015. "Avarice" (Gramzivost) zasnovanoj na dokumentima koji su procurili iz Vatikana.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • victoria

    10. novembar 2017 | 09:03

    Davno je u Svetom Pismu napisano - Ocistite se od svake prljavstine tela i duha i svakome kome sluzite ste i rob. Pusenje je jedna vrsta ropstva, zavisnosti koje su u sustini greh. Prlja i telo i dusu i zagadjuje vazduh.S obzirom koliko ljudi oboli i umre kao posledica pusenja to je i nepostovanje zivota koji nam je dar od Boga.

  • Boban

    10. novembar 2017 | 07:21

    Pametno. Svaka čast.

  • sad zlo vise nije dobro

    11. novembar 2017 | 00:14

    a ne bi oni da nemaju viska para

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA