Putin i Erdogan razgovarali više od četiri sata: Rusija će nastaviti da sarađuje sa Turskom (FOTO)

Na početku samog susreta Putin je izjavio da su odnosi Turske i Rusije praktično u potpunosti obnovljeni

  • 5

Saradnja Rusije sa Turskom i Iranom daje konkretne rezultate u Siriji i stvara uslove da se tamo otpočne dijalog, izjavio je večeras ruski predsednik Vladimir Putin posle razgovora sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom koji su trajali više od četiri sata.

Tramp se plaši Putina, izigrao ga je: Bivši američki obaveštajci u strahu od sledećeg poteza američkog predsednika

Rusija će nastaviti da sarađuje sa Turskom kako bi pomogla u rešavanju sirijske krize, istakao je Putin na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Erdoganom, prenosi Rojters.

Agencija Tas s navodi da je razgovor Putina i Erdogana trajao više od četiri sata. Prvobitno su se pregovori odvijali u nešto širem formatu, a nakon toga su se predsednici izdvojili i nastavili razgovor.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik je rekao da je nivo nasilja u Siriji smanjen i da su se stekli uslovi za sprovođenje međusirijskog dijaloga.

- Informisao sam Erdogana o nedavnim pregovorima u Iranu, kao i o zajedničkoj izjavi Rusije i SAD o Siriji - rekao je Putin i dodao da je neophodno nastaviti sa naporima kako bi došlo do dugoročne stabilizacije situacije u Siriji.

Foto: Tanjug/AP

On se osvrnuo i na projekte koje Rusija realizuje u Turskoj istakavši da ruska korporacija za nuklearnu energiju „Rosatom“ uskoro započinje realizaciju projekta izgradnje nuklearne elektrane Akuja, navodi Sputnjik.

Na početku samog susreta Putin je izjavio da su odnosi Turske i Rusije praktično u potpunosti obnovljeni.

Foto: Tanjug/AP

On je dodao da je nakon pada trgovinske razmene u 2016. godini ona sada obnovljena i veća je u odnosu na tu godinu praktično tri puta.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA