≫ 

Posle iznenadne smrti bivšeg muža Ivane Tramp u Hrvatskoj, porodica je započela rat za nasledstvo: Sevaju pretnje zbog miliona! (FOTO)

U trenutku smrti u Splitu je posedovao dupleks od 250 kvadrata, poslovni prostor, apartman od 43 kvadrata i još nekoliko stanova i apartmana u strogom centru grada

  • 2
Foto: Profimedia/Alamy

U poslednjih mesec i po dana u Splitu se vodi bespoštedni rat za milionsko nasledstvo italijanskog bogataša Rikarda Mazukelija, najpoznatijeg po kratkom braku iz sredine devedesetih godina sa milionerkom Ivanom Tramp, prvom ženom američkog predsednika Donalda Trampa.

Zakačile se Melanija i Trampova bivša žena: Ivana rekla da je ona prva dama Amerike, a onda joj je lepa Slovenka odbrusila (VIDEO)

Mazukeli je poslednjih 16 godina živeo u Hrvatskoj, gde je kupio niz vrednih nekretnina. Ali sredinom septembra iznenada je osetio srčane probleme da bi 22. preminuo. Kako je smrt nastupila iznenada, samo desetak dana ranije u društvu prijatelja je šetao po Splitu, nije ostavio testament, piše hrvatski "Jutarnji list".

U trenutku smrti u Splitu je posedovao dupleks od 250 kvadrata, poslovni prostor, apartman od 43 kvadrata i još nekoliko stanova i apartmana u strogom centru grada. Imao je još nekoliko nekretnina u Hrvatskoj, kao i 150 hektara zemlje, kao i gliser od devet metara i više automobila, od kojih je jedan džip "hamer" i "rols rojs" sa britanskim tablicama.

Pravo na nasledstvo trebalo bi da ima njegov sin jedinac iz prvog braka, Fedele Mazukeli (51), ali su se u rat za nasleđe uključili i Fedelova majka, Stilijana Stela Metaksa, i njegov stric, Alberto Mazukeli, piše hrvatski list.

Foto: Profimedia

Nesložna braća

Alberto Mazukeli je od 1993. godine vodio u Africi porodičnu firmu koju mu je prepustio stariji brat Rikardo, ali je 2004. godine kupio prvi stan u Splitu i godinama je bio u sve lošijim odnosima sa bratom.

Stela Metaksa bila je u braku sa Rikardom 22 godine, sa kojim je živela u raskošnim kućama u Zambiji i u Londonu, gde je sa 28 godina imala kratku karijeru modela. Njihov sin Fedele, bankar i finansijski stručnjak, živi boravi u Grčkoj.

Foto: Profimedia/AFP

Krađe, pretnje, manipulacije

Splitski advokat Andrea Cvitanović, koja zastupa pokojnikovog sina Fedelea, objašnjava kako su se protiv njega kao jedinog naslednika urotili njegova majka i stric, koji ne prezaju od najrazličitijih oblika pritisaka i pretnji, zbog čega je od kraja septembra do danas protiv njih bila primorana da podigne nekoliko prijava, i to zbog udruživanja sa ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, teške krađe, pretnji, manipulacije, maltretiranja...

Tako su sin i njegov advokat postali akteri borbe za nasleđe, protiv njegove majke i strica. Nakon smrti Rikarda oni nisu uspeli da se dogovore oko podele nasleđa, a hrvatska pravnica navodi da joj je advokat njegove majke pretio pokazavši joj rez prstom preko vrata.

Metaksa se ubrzo nakon sahrane sastala sa bliskom poslovnom saradnicom bivšeg muža, Jasminkom Panjković. Kako se ispostavilo, ne samo da je sa njim imala poslovnu saradnju, već mu je bila i osoba od poverenja jer je imala ključeve njegovog dvospratnog stana, piše Jutarnji.hr.

Kako je ispričala pravnica Cvitanovič, njih dve su ušle u stan i pokupile poslovnu dokumentaciju i ključeve ostalih splitskih stanova Mazukelija, a zatim promenile bravu. Panjković je zadržala ključeve dva terenska vozila.

Foto: Tanjug/AP/Invision

Ova porodična drama razvila se delom i jer je Rikardo bio stranac, pa mu ni sedam nedelja nakon smrti nije izdata umrlica, zbog čega nije ni mogla da bude zakazana ostavinska rasprava.

Metaksa ipak negira da je pokušala da zastraši advokaticu Cvitanović, dok brat Alberto tvrdi da je problem "komunikacija".

Život na visokoj nozi

Rikardo je od 1960-ih godina bio strastveni kolekcionar najskupljih automobila, a preferirao je "Rols rojs" i "Ferari". Živeo je i u Zambiji gde je imao veliku kuću, zatim u Monte Karlu, Londonu, Pragu, Njujorku...

Foto: Profimedia/Target Press

Sa šest godina mlađom Ivanom Tramp, čije se bogatstvo procenjuje na oko 100 miliona dolara, bio je u vezi šest godina, a u braku su bili 22 meseca. Nakon toga u Njujorku je otvorio restoran "Florian", omiljeno mesto mnogih slavnih i bogatih. Kada je nakon pet godina prodao restoran tadašnjem gradonačelniku Njujorka, preselio se u Hrvatsku.

Rikardo Mazukeli prema svojoj želji pokopan je u grobnici u Jablancu, na zemljištu blizu crkve sa pogledom na grad i na Jadransko more, koje je kupio još 2009. godine, i dao da se izgradi grobnica od afričkog crnog granita, piše Jutarnji.hr.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antifa

    14. novembar 2017 | 22:12

    Balkanska posla, nista neobicno. Veliko iskustvo u kradji i pljackanju, upravo to svi gledamo vec 25 g.

  • LIBERO

    14. novembar 2017 | 20:08

    Дивни неки људи

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA