≫ 

Rusi izneli dokaz protiv Amerike, tvrde da direktno podržava ISIS: Evo zašto nisu napali teroriste! (FOTO) (VIDEO)

Operacija za oslobađanje istočnog grada Abu Kamala pokazala je da je američka koalicija direktno podržavala terorističku grupu ISIS

  • 6

Sjedinjene Američke Države, imitirajući borbu protiv terorizma, zapravo obezbeđuju pokriće jedinicama terorističke grupe ISIS za promovisanje svojih interesa na Bliskom Istoku, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

150 DŽIHADISTA SE VRAĆA KUĆI NA BALKAN: Preti velika opasnost, borili su se na strani ISIS-a i spremni su na sve!

Rusko Ministarstvo izjavilo je da su američke snage odbile da izvedu vazdušne napade na teroriste ISIS-a koji su se povlačili iz sirijskog Abu Kamala.

Operacija za oslobađanje istočnog grada Abu Kamala pokazala je da je američka koalicija direktno podržavala terorističku grupu ISIS.

- Ove činjenice su neosporni dokaz da Sjedinjene Američke Države, koje za svetsku zajednicu imitiraju nepomirljivu borbu protiv međunarodnog terorizma, zapravo pokrivaju borbene jedinice DAEŠ-a da bi se obnovila njihova borbena sposobnost, da bi se one pregrupisale i iskoristile u promovisanju američkih interesa na Bliskom istoku - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane objavilo je u utorak fotografije na kojima se vidi višekilometarska kolona terorista koja odlazi iz Abu Kamala u pravcu prelaska Vadi el Sabha na sirijsko-iračkoj granici, prenosi Sputnjik.

Prema podacima ministarstva, operacija koju su izvele sirijske vladine snage krajem prošle nedelje za oslobađanje Abu Kamala uz podršku ruske avijacije, otkrila je činjenice o direktnom uticaju i podršci koalicije na čelu sa SAD terorista ISIS-a

- Na fotografijama koje su 9. novembra 2017. snimile ruske bespilotne letelice zabeleženo je kako oružane formacije ISIS-a, spasavajući se od napada ruske avijacije i vladinih trupa, napuštaju Abu Kamal - navodi se u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA