Idite u džamiju: Francuska zabranila muslimanima klanjanje na ulici

Muslimani odgovaraju da je džamija daleko i da do nje nemaju liniju gradskog prevoza.

  • 26

Francuske vlasti će sprečiti muslimane da se mole na ulici u pariskom predgrađu Kliši-la-Garen, rekao je danas francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb, dok lokalno muslimansko udruženje namerava da organizuje klanjanje u petak u centru tog predgrađa.

Policajac ubio TROJE, pa presudio sebi: Pucao iz službenog oružja!

- Neće biti molitvi na ulici, to ćemo sprečiti - izjavio je Kolomb na francuskoj televiziji, dodavši da muslimani treba da imaju mesto gde mogu da se mole, prenose francuski mediji.

Kako je ministar najavio, "to pitanje će se rešiti u narednim nedeljama", navodi BFM televizija.

Foto: Tanjug/AP

Muslimanski vernici protestuju molitvama na ulici svakog petka od marta, a zbog zatvaranja improvizovanje džamije u centru Klišija, optužujući gradonačelnika da im nije ponudio odgovarajući teren na kojem mogu da izgrade novi verski objekat.

Gradonačelnik, pak, ukazuje da džamija već postoji u severnom delu Klišija i da tamo mogu da se mole, što oni osporavaju, tvrdeći da im je džamija daleko i da do nje nemaju liniju gradskog prevoza.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanjakg1997

    20. novembar 2017 | 06:23

    I onda oni (amerikanci koji znamo kako su se ponasali prema crnicma do pre nekih 30tak godina) ili (nemci koji su izvrsili genocid nad vise vrsta naroda) francuzi koji su uradili ovo ejjj ovo da ne smeju da se mole na ulicama,ja jesam Srbin i znam kako bi mi bilo kada bi mi neko zavranio da se krstim na ulici i onda oni pricaju SRBIMA kako mi moramo da imamo dobre odnose sa muslimanima u raskoj oblasti,sa manjinama u Vojvodini,sa albancima na jugu Srbije.SRAMOTA je sto mi SRBI moramo da slusamo prekore drugih nacija a realno nisu nam ni do kolena.Pozdrav iz Kragujevca

  • Казанџија

    20. novembar 2017 | 07:59

    Тако се то ради,треба да се зна ред

  • xxx

    20. novembar 2017 | 04:46

    Sacuvaj boze pa ni ne znam da je dozvoljeno klanjati na ulici!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA