Amerikanci se sve više žene sa devojčicama: Zakonski je seks sa maloletnicima silovanje, ali oni ovako uspeju da izbegnu zatvor (VIDEO)

Veruje se da je prava cifra dečijih brakova mnogo veća za sve američke države, jer 10 država nije pružilo nikakve ili nepotpune statističke podatke

  • 12

Dečiji brakovi, koji su često vrsta legalizovanja silovanja dece, alarmantno se uvećavaju u SAD. Službenici i sudije otvoreno daju licence za venčanje odraslim muškarcima koji se žene sa devojčicama i samim tim im daju "kartu za izbegavanje zatvora".

BOLESNO: Svakih 7 sekundi uda se devojčica mlađa od 15 godina! (VIDEO)

Dok je većina američkih država postavila granicu od 18 godina za sklapanje braka, često se pronalaze se "rupe u zakonu", kao što su roditeljska saglasnost ili trudnoća.

Prema poslednjim podacima, više od 200.000 dece je stupilo u brak u SAD u poslednjih 15 godina. Devojčica od 10 i dečak od 11 godina su među najmlađima koji su ušli u bračnu zajednicu, pronalazeći pomenute "rupe u zakonu" koje dozvoljavaju maloletnicima da se u određenim okolnostima žene/udaju.

U 2015. neprofitna ogranizacija "Unchained at last", koja se bori protiv prinudnog braka, prikupljala je licence za brak u američkim državama od 2000. do 2010. godine. U samo 38 američkih država koje imaju podatke o starosti mladenaca, više od 167.000 dece, od kojih su bili i oni od 10 godina, ušlo je u bračnu zajednicu. Organizacija procenjuje da je u svih 50 država 248.000 dece stupilo u brak, a koji su imali ispod 18 godina.

Foto: Pixabay

Od ukupnog broja, većina su bile devojčice udate za odraslog muškarca pokazuju podaci. U mnogim slučajevima, zbog starosne dobi deteta ili starosne razlike među supružnicima, polni odnos među njima predstavljao bi zakonsko silovanje prema zakonima te države.

Od 1995. godine, 105 muškaraca je dobilo venčane dozvole od strane sudija u Nju Džersiju, a koji su umesto toga trebali biti istraženi za silovanje po državnom zakonu.

Osnivačica organizacije "Chained at last", izjavila je da se "bukvalno tresla" kada je prvi put dobila podatke za Nju Džersi, gde je i smeštena sama organizacija.

Veruje se da je prava cifra dečijih brakova mnogo veća za sve američke države, jer 10 njih nije pružilo nikakve ili nepotpune statističke podatke. Skoro 3.500 dece je stupilo u brak između 1995. i 2012. godine. 7-8 odsto maloletnika koji su se venčali širom zemlje između 2000. i 2015. godine bile su devojčice, većina ih je imala 16-17 godina.

Printskrin:Youtube/Coby Persin

Najmlađe su bile tri 10-godišnjakinje iz Tenesija, koje su se udale za muškarce starosne dobi od 24,25 i 31 godinu. Najmlađi mladoženja bio je 11-godišnjak, koji je oženio ženu staru 27 godina.

Dečije neveste dolaze obično iz siromašnih slojeva, rekao je dr Nikolas Sajret, autor knjige "Američke dečije neveste".

- Skoro svi dokazi ukazuju da se devojke u gradovima ne udaju mlade, kao i devojke iz srednje klase ili iz bogatih porodica, što je ruralni fenomen i to je fenomen siromaštva - tvrdi doktor.

Pogledajte video:

(L.C.)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA