Kao devojčica je ubila čoveka koji ju je silovao, pa je osuđena na doživotnu robiju: Posle 13 godina svetske zvezde se bore za njenu slobodu (VIDEO)

Da joj se danas sudi, Sintoja bi bila tretirana kao žrtva seks trafikinga. Ipak, devojka u zatvoru izdržava kaznu kao seksualna radnica koja je ubila klijenta

  • 18

Neke od najpopularnijih ljudi iz svetskog šou biznisa podržale su kampanju da se oslobodi Sintoja Braun, koja je 2004. godine kao 16-godišnjakinja osuđena na doživotnu kaznu zatvora, jer je upucala 43-godišnjeg Džona Elena iz Nešvila koji ju je u svoj dom doveo zbog pružanja seksualnih usluga.

Devojčica (14) je bila u kadi kada je iznenada umrla: Objavljena je njena poslednja fotografija koja je sve uznemirila (FOTO)

Tada tinejdžerka, završila je na ulici kao prostitutka, nakon što ju je momak izbacio na ulicu i zatražio da se vrati sa novcem. Mediji tog mladića opisuju kao nasilnog zavisnika od droga koji ju je zlostavljao.

Klijent, koji je postao Sintojina žrtva, pokazao joj je u stanu kolekciju pištolja, hvaleći se da je bivši pripadnik vojske. Kako je rekla kasnije, ta činjenica ju je unervozila. Večerala je sa njim, gledala TV, a onda završila u njegovom krevetu.

"Jako me uhvatio, pomislila sam da će me udariti."

Sintoja je kazala da se uspaničila, mislila je da će uzeti pištolj. Ubeđena da će on ju ubiti, Sintoja ga je upucala u glavu. Utvrđeno je da je Sintoja Braun te noći pretučena i u više navrata silovana.

Tužioci su devojku optužili da je ubila muškarca kako bi ga opljačkala, budući da je sa mesta zločina pobegla sa njegovim novčanikom i pištoljima. Porota ju je proglasila krivom ubistvo s predumišljajem, krivično delo ubistvo, i razbojništvo. Ona je na suđenju rekla da se plašila da se vrati bez novca kod momka sa kojim je stanovala.

Kako je život ove devojke upropašćen i pre nego što je postala punoletna? Ovih dana se o tome diskutuje na društvenim mrežama, a rijaliti zvezda Kim Kardašijan, pevačica Rijana i supermodel Kara Delevinj podelile su emotivne poruke sa haštegom #FreeCyntoiaBrown (Oslobodite Sintoju Braun). Njima se pridružila i NBA zvezda, Lebron Džejms.

- Sistem je zakazao. Juče sam zvala svoje advokate da vidim šta može da se uradi kako bi se ovo popravilo - napisala je u tvitu Kim Kardašijan.

I Rijana je slično reagovala:

"Svi vi odgovorni za kažnjavanje dece, nadam se da vam Bog neće podariti decu."

Ovaj slučaj već je promenio zakon u američkoj državi Tenesi. Po novom zakonu više ne postoji "dečja prostitucija". Da joj se danas sudi, Sintoja bi bila tretirana kao žrtva seks trafikinga. Ipak, devojka u zatvoru izdržava kaznu kao seksualna radnica koja je ubila klijenta.

Peticija kojom se traži oslobađanje Sintoje Braun za sada ima preko 186.000 potpisa.

SINTOJINA PROŠLOST

Njena majka je pila teške lekove dok je nosila u stomaku, što je uticalo na razvoj Sintojinog mozga.

Prema izveštajima lokalnih medija i dokumentarcu iz 2011. godie o Sintojinom slučaju i sudskim dokumentima sa detaljnim njenim svedočenjem i psihijatra koji je pregledao, ona pati od Fetalnog alokoholnog sindroma, odrasla je u nasilničkom okruženju i pobegla je iz kuće njenih usvojenih roditelja pre nego što se upustila u prostituciju.

Nakon toga je provodila vreme kod različitih ljudi, koristeći drogu i alkohol. Tada je upoznala 24-godišnjaka, kojeg su zvali "Cut throat" (eng. preseci grlo), a koji ju je fizički i seksualno zlostavljao, i prisiljavao je na prostituciju. On joj je davao drogu kako bi pristala da ima odnose sa drugim muškarcima.

Sintoja neće izaći iz zatvora, ukoliko ne uspe peticija i bude ponovnog suđenja, do svoje 67. godine. Sada ima 29 godina i provela je zasad 13 godina u zatvoru.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    24. novembar 2017 | 16:06

    Dajem glas za oslobodjenje djevojke, jer je u to vrijeme kada je ubila zlostavljaca imala 13 godina.

  • Rajko

    24. novembar 2017 | 19:41

    Devojka je puno osuđena sobzirom da nam dele lekciju o lepom ponašanji i demokratiji. Daleko ste vi od demokratije ...

  • Пацифиста

    24. novembar 2017 | 18:25

    Јел то тај запад и демократија где се ми по сваку цену покушавамо умувати ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA