≫ 

Rajsko ostrvo pred katastrofom: Dim koji ne sluti na dobro, pepeo išao 4 kilometra u vis, nekoliko sela evakuisano (FOTO) (VIDEO)

Ovo je drugi put da je vulkan proradio za nedelju dana na indonežanskom ostrvu

  • 6

Vulkan na indonežanskom ostrvu Bali oživeo je u serijama erupcija zbog kojih su neki letovi za ovu popularnu turističku destinaciju bili odloženi, a nekoliko obližnjih sela je pokriveno pepelom. Vulkan na planini Agung eruptirao je u subotu uveče i tri puta jutros izbacujući pepeo 4.000 metara u vis.

Ovaj prelepi milionski grad bi za dve godine mogao da u potpunosti nestane (FOTO) (VIDEO)

Mračni sivi oblaci kreću se ka susednom ostrvu Lombok u pravcu suprotnom od aerodroma na Baliju odakle su svi zakazani međunarodni i domaći letovi danas bili normalno nastavljeni.

Foto: AP/Tanjug

U obližnjim selima stvorio se sloj pepela debljine do jednog centimetra, a policajci i vojnici na tom području nose zaštitne maske.

Vulkan je na indonežanskom ostrvu u subotu proradio drugi put za nedelju dana, ali zvaničnici su naveli da je nivo upozorenja ostao nepromenjen, jer je erupcija mala.

Foto: AP/Tanjug

Nacionalna agencija za katastrofe saopštila je tada da je stub pepela vulkana na planini Agung rastao do 1.500 metara u visinu.

Za sada nisu zabeležene seizmičke aktivnosti, a zona isključenja oko vulkana proteže se 7,5 kilometara od kratera.

Foto: AP/Tanjug

Oko 25.000 osoba ne može da se vrati u svoje domove od septembra, kada je Agung prvi put dao znake aktivnosti, nakon više od pola decenije mirovanja.

Foto: AP/Tanjug

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    26. novembar 2017 | 10:53

    Svaki dobronameran covek, bilo koje vere, dobrodosao je u Srbiju.

  • Francuz

    26. novembar 2017 | 12:30

    Da nije ovih božijih Ventila-vulkana planeta bi se raspala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA