Užasavajući snimci iz zatvorskog pakla: Stražari tuku, muče i elektro-šokovima omamljuju zatvorenike (VIDEO)

U jednom video-snimku vidi se kako zatvorski stražari prisiljavaju zatvorenika da ustane da bi mogli da upotrebe pištolj za omamljivanje

  • 11

Brazilski tužioci otvorili su istragu o zlostavljanju u tri zatvora nakon što su stražari navodno snimljeni zbog mučenja zatvorenika.

OVAKO SADA KAŽNJAVAJU CINKAROŠE: Noževi otišli u istoriju, povrede se nanose nečim mnogo brutalnijim

Na snimku zabeleženom u zatvoru u Gojasu, može se videti kako nekoliko stražara više puta koriste pištolje za omamljivanje i tako muče već vezane zatvorenike.

Veruje se da su snimci napravljeni između 2014. i 2015, ali su ih brazilski tužioci dobili tek ove nedelje.

Foto-ilustracija: Pixabay

U jednom video-snimku vidi se kako zatvorski stražari prisiljavaju zatvorenika da ustane da bi mogli da upotrebe pištolj za omamljivanje. U drugom se vide stražari kako snimanju jedni druge dok daju elektro-šok zatvorenicima koji spavaju u visećoj mreži unutar ćelije.

Prema podacima brazilskog lista "Globo", snimci su privukli pažnju vlasti jer se jedan od prisutnih stražara nije složio sa metodama kolega i sve je prijavio policiji.

Dvojica stražara navodno su skinuta sa svojih položaja, a svi drugi stražari vidljivi na snimku su pod istragom, navode tužioci.

Državni tužilac Lusijano Miranda to je nazvao "dokazom haosa unutar zatvorskog sistema".

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Urs Zimmermann

    3. decembar 2017 | 00:49

    Pa ne muce ih jer su dobili nobelovu nagradu nego zato sto su zasluzili

  • Retrovizor

    3. decembar 2017 | 09:57

    Kad bi svi tako radili nebi bilo vise problema . A kad mu ti das sobu udobnu teretanu saunu tv salu redovno hranu zasto da ne pravi prestup .

  • Dany

    3. decembar 2017 | 09:47

    Ma ko su bre oni da muce narod .tu su jer treba da osluze svoje kazne a ne da de saka iskompleksiranih budala izivljava na narod.i dragi moji pre svega treba da preispiramo sami i sebe i svoje postupke a cak ni tada nemamo prava da osudjujemo jedni druge.svi smo mi ljudi i svi smo manje ili vise gresni.nikad niko od nas nece znati sta sve iza svakog od njih ili nas stoji.i nikada neznamo sta nas sutra moze snaci zato use i u svoje kljuse .a ove uskopleksirane budale treba kazniti na isti nacin na koji su se oni izivljavali nad zatvorenicima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA