Kremlj se oglasio povodom afere o vezi Trampovog savetnika i Rusa: Začulo se i "električna stolica" u Moskvi!

U Rusiji ovo vide kao najnovije poglavlje u dugogodišnjem političkom lovu na veštice

  • 2

Moskva poručuje da su apsurdne tvrdnje o tome da su razgovori između bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Donalda Trampa, Majkla Flina i ruskog ambasadora u SAD, mogli da utiču na ruski odgovor na američke sankcije, prenosi RT.

POSLEDNJA VEST: Trampov bivši savetnik lagao FBI o vezama sa Rusima

- Flin nije bio u mogućnosti da traži bilo šta od Sergeja Ivanoviča Kiskljaka, bivšeg ruskog ambasadora i još više da očekuje da neki zahtevi budu preneti Vladimiru Putinu. Cela stvar je u potpunosti apsurdna - rekao je sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov, tokom medijskog brifinga u Moskvi.

Moskva poručuje da su apsurdne tvrdnje o tome da su razgovori između bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Donalda Naime, Majkl Flin se u petak izjasnio krivim po optužbama da je lagao FBI o razgovorima sa ambasadorom Rusije u SAD u nedeljama koje su prethodile inauguraciji Donalda Trampa.

U Rusiji ovo vide kao najnovije poglavlje u dugogodišnjem političkom lovu na veštice, prenosi themoscowtimes.com.

Optužbe protiv Flina dolaze u okviru istraživanja specijalnog tužioca Roberta Mjulera o navodnim vezama Trampa sa Rusijom u periodu predsedničke kampanje.

Foto: Guliver/George Frey/Getty Images

Višestruke komisije Kongresa takođe istražuju stepen uplitanja Rusije u predsedničke izbore u SAD tokom 2016. godine. Aleksej Puškov, visoki zakonodavac, tvitavao je o tome da li je toliko loše što je neko u kontaktu sa ruskim ambasadorom.

- Da li je to zločin za koji nekoga treba osuditi na električnu slolicu - napisao je na Tviteru u subotu.

Mjulerova istraga razmatra da li je Trampova administaracija radila na tome da potkopa još uvek aktuelnog predsednika Baraka Obamu.

Foto: Tanjug/AP

Flin i Kisljak su navodno razgovarali kakav bi mogao da bude odgovor Rusije na sankcije koje joj je nametnula administaracija Baraka Obame.

Poboljšanje odnosa sa Rusijom je glavna tačka Trampove kampanje iako je Kongres SAD uveo nove sankcije nakon što je Tramp pobedio na izborima 2016. godine.

Zamenik šefa odbora za odbranu Saveta Federacije Franz Klintsevič izjavio je za RIA Novosti da je Flin uhvaćen u napadima čiji je glavni cilj bio predsednik SAD.

- Glavni cilj je naravno bio Donald Tramp - rekao je on.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    4. decembar 2017 | 15:19

    Zamisli u Srbiji da sudimo politicarima koji su isli na tajne razgovore u strane ambasade,a joj,a trebali bi

  • Janko

    4. decembar 2017 | 15:32

    To je varijanta kada veštice sa američkog kontinenta traže sebi slične, a vide ih u svakome ko im smeta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA