≫ 

Tilerson u Briselu izjavio da su SAD čvrsto posvećene NATO-u

Tilerson je na početku sastanka s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom rekao da su mnoge članice NATO-a pojačale svoju posvećnost Alijansi

  • 4

Američki državni sekretar Reks Tilerson izrazio je u Briselu čvrstu posvećenost SAD NATO-u i sporazumu Alijanse o zajedničkoj odbrani.

Oglasio se američki državni sekretar Reks Tilerson

Tilerson je na početku sastanka s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom rekao da su mnoge članice NATO-a pojačale svoju posvećnost Alijansi, "ne samo rečima već i novcem" što je, kako je rekao, veoma važno predsedniku SAD Donaldu Trampu.

Stoltenberg je rekao da ceni "snažno liderstvo" Vašingtona po mnogim važnim pitanjima za Alijansu i njegovu čeličnu posvećenost NATO-u i transatlantskim vezama, kao i zbog činjenica da SAD povećavaju svoje prisustvo u Evropi. Tilerson je rekao da svi amerilčki prijatelji i svi u Alijansi treba da znaju da su SAD posvećene članu sporazuma o NATO, koji nalaže da sve članice reaguju ako je neka država iz NATO napadnuta.

Sedište NATO pakta u Briselu. Foto: Profimedia/Zuma Press - News

- Naša posvećnost je, kako ste rekli, čelična i naša posvećenost Članu 5 sporazuma je nepokolebljiva - rekao je Tilerson.

Tramp je tokom predizborne kampanje dovodio u pitanje smisao postojanja Alijanse, i u prvom svom govoru u Briselu u maju nije otvoreno izrazio posvećenost zajedničkoj odbrani ali je to učinio potom u julu u Poljskoj.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ненад

    6. decembar 2017 | 07:18

    И шта се са тим хтело дати до знања ? Србију и Српски народ не занима шта њене убице раде ли шта планирају Колико сте само бомби бацили на наш народ ? И сад нам говорите као како ви стојите иза зверских идеја нато пакта !

  • Gospod vas gleda

    6. decembar 2017 | 07:19

    Da ubijate uz pomoc Natoa- koga vam se prohte.Milosrdni zlotvori.

  • НиколаНС

    6. decembar 2017 | 07:54

    Тилерсон лаже.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA