Američki bombarderi preletali Korejsko poluostrvo: Tramp testira Kim Džong Una

Združeni generalštab južnokrejskih oružanih snaga saopštio je danas da je američki supersonični bombarder B-1B, čija je baza na Guamu, simulirao udare na kopno u blizini južnokorejske istočne obale

  • 9

Američki bombarder preleteo je danas iznad Korejskog poluostrva u okviru zajedničkih vojnih vežbi sa Južnom Korejom, u kojima učestvuje na stotine aviona, što je jasno upozorenje nakon što je Severna Koreja prošle nedelje testirala svoju dosad najveću i najmoćniju raketu.

Kako je Kim Džong Un proslavio ispaljivanje rakete koja može da ZBRIŠE CELU AMERIKU sa lica zemlje!

Združeni generalštab južnokrejskih oružanih snaga saopštio je danas da je američki supersonični bombarder B-1B, čija je baza na Guamu, simulirao udare na kopno u blizini južnokorejske istočne obale tokom vežbi sa borbenim avionima SAD i Južne Koreje, prenosi AP.

- Tokom vojnih vežbi, južnokorejske i američke vazduhoplovne snage pokazale su čvrstu nameru i sposobnosti saveznika da kazne Severnu Koreju nakon što je ta zemlja zapretila nuklearnim oružjem i raketama - navodi se u saopštenju.

Preletanja aviona tipa B-1B postala su sve uobičajeni oblik pokazivanja snage Severnoj Koreji, koja je posle tri probe interkontintinentalnih balističkih raketa jasno načinila pomak u izgradnji nuklearnog arsenala koji bi mogao da ugrozi kopno SAD, napominje američka agencija.

U petodnevnim vežbama, koje su počele u ponedeljak, učestvuje više od 200 aviona, među kojima šest američkih F-22 i 18 nevidljivih lovaca F-35.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hadjiprodan

    6. decembar 2017 | 09:55

    Ko koga ovde izaziva.Sta ce amerikanci na korejansko poluostrvo daleko od svoje domovine.Njima je cilj da izazovu novkoo ratno zariste,nije im dosta avganistan,Irak,izazvali su i unistili Libiju,Siriju,sad hoce da otvore novo ratno polje.Misl da ceo slobodni svet ceka da se otvori ratno zariste u samoj SAD,svi bi bili ako ne srecni a ono bar zadovoljni,mnogo si zla naneli i nanose narodima.

  • Radasin

    6. decembar 2017 | 11:14

    Samo me zanima podatak koliko je američkih vojnika poginulo u americi mislim da je nijedan,zamisli ide da brani otadžbinu iz floride ili Buffalo u siriju,irak,avganistan,itd svako zlo na svetu su počeli oni ,prava genocidna nacija.

  • VOTA

    6. decembar 2017 | 09:18

    Ocekujem da ce Ameri da svrgnu vlast S.Koreje I usrece narod uvedu demokratiju I blagostanje kao sto su to uradili u Iraku Siriji I Libiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA